СДС-София: Протестът бе подчинен от хора, защитаващи икономическите интереси

  • 07 октомври 2020 09:18

  • 451
  • 3
СДС-София: Протестът бе подчинен от хора, защитаващи икономическите интереси
©

Градският съвет на СДС-София подкрепя политиката на ръководството за обединяване на усилията на партиите от десницата, членуващи в ЕНП, за постигане на дясно-центристко управление след парламентарните избори. Това се казва в декларация от днес.

СДС-София приема за своя основна политическа задача да допринесе максимално за постигането на тази цел, за да не бъдат допуснати БСП и нейните производни на власт.

Евродепутатите ще гласуват поправки в проекторезолюцията за България

"Нашето убеждение е, че това би довело до поредната политическа и икономическа криза, както и до опити за промяна на стратегическата евроатлантическа ориентация на България в посока Кремъл", се подчертава в позицията.

СДС-София определя гражданския протест за основополагащо демократично право, но не и с цената на насилие, вандалски актове и манипулации.

"Гражданската енергия беше подчинена от хора, защитаващи различни икономически интереси, и това отне на протеста неговата автентичност и възможност да постигне общозначими национални цели. Затова ние не подкрепяме протеста в този му вид и не приемаме новия, площаден Отечествен фронт, за алтернатива. СДС-София, като най-голямата организация на най-старата дясна партия, ще продължи да подкрепя всички реформи и политики, насочени към пълната евроинтеграция и повишаване на благосъстоянието на българските граждани", отбелязват още от формацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
451 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мда

2020.10.08 | 17:31

3
От недоубити черепарски подлоги ...
народен глас

2020.10.07 | 09:45

1
Тия от протеста са луди повечето ама даже и те не стояха на дъжда ха ха

2020.10.07 | 10:58

2
Не им плащат толкова, че да се измокрят!

Добави коментар

Водещи новини