Георг Георгиев: България и Израел се радват на стабилни и възходящи връзки

  • 06 октомври 2020 10:13

  • 280
  • 0
Георг Георгиев: България и Израел се радват на стабилни и възходящи връзки
© МВнР

Макар отношенията между България и Израел да са преминали през много превратности в годините преди 1989 г., то ние сме разбрали, че нашето приятелство и партньорство са много по-силни от времето. Това заяви заместник-министърът на външните работи и Национален координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев по време на откриването на фотографската изложба „Пъстротата на България и Израел“.

Експозицията в столичната градска градина „Кристал“ е посветена на 30-тата годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел, която двете страни отбелязват тази година. Събитието е организирано от посолството на Държавата Израел в София и е с подкрепата на Столична община.

Автор на фотографиите е мултимедийният репортер Ладислав Цветков.

Захариева: Кризата с COVID-19 доведе до засилване на антисемитизма, ксенофобията и речта на омраза

В своето приветствено слово Георг Георгиев подчерта, че днес се радваме на стабилни, възходящи връзки между нашите две държави, на активен политически диалог. Заместник-министърът открои истинското приятелство между България и Израел, скрепено от хората - както чрез спасяването на българските евреи по време на Холокоста, така и сега - от близо 100-те хиляди българи, които живеят в Израел.

Сред останалите гости на изложбата на 5 октомври бяха Йорам Елрон, посланик на Израел в България, доц. Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, и доц. д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България „Шалом“.

Последвайте канала на

Novini.bg
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини