Проф. Атанас Семов: Този път ЕС ще реагира различно на случващото се в България

За всички европейско мислещи хора в България вчера беше поредният черен ден. България получи поредния тежък шамар от Европа. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ конституционният съдия проф. Атанас Семов по повод представените вчера от Европейската комисия доклади за върховенство на закона в страните членки на Европейския съюз.

Стана ясно, че мониторингът остава, а към него се добави новият механизъм. Изводите от доклада са много болезнени и най-простият от тях е, че в България няма резултат от борбата с корупцията. Европа е наясно, че у нас корупцията е смисъл на властта, властта се осъществява заради подземието, задкулисието. Европа е наясно, че в България яко се краде, наясно е, че от началото на членството ни в Европейския съюз у нас не е имало никаква воля за решаването на проблема с корупцията. Този доклад е като брюкселска дантела – наглед мек, но може да ни излезе много скъпо, заяви проф. Семов.

Самодоволното и самозабравило се око може да прочете този доклад като положителен, но критичното око не може да не види, че отново сме с вдигнати ръце, със свалени гащи, добави той.

ЕК публикува първия Доклад за върховенството на закона в ЕС

Европа показа, че разбира нашите безобразия, но тя не бива да спре с доклада.  Европа знае всичко за записите и за шкафчетата. Европа много ясно разбра, че българската злоупотреба с власт, корупция, използване на медиите и различния аршин при повдигането на обвинения от прокуратурата са стигнали до онази степен, която българското общество не може и не иска да търпи. Сега дойде моментът, в който не може да го казва само деликатно в доклада. Европейският съюз този път ще реагира по нов начин. Представата, че Европейският съюз няма инструменти, е погрешна. Европейският съюз има съд, има и механизми по новия ред за обвързване на европейското финансиране с върховенството на закона, коментира конституционният съдия.

По думите му в България трябва да има конституционен модел, който да отчита националните специфики. Сегашният опит, който се прави, не е опит за промяна, а се използва за смокиново листо, което да покрие срамотиите на властта, каза още проф. Атанас Семов.

Коментари

 1. 2020.10.02 | 11:01
  син на взеизвестната партийна и медийна к.урва на БКП Марко СЕМОВ се хилеше като истинско к.урве от многобройните билдбордове из България с надпис, АЗ ще уволня БОЙКО! Ще уволниш к.ура ми янко, ГАДНО НЕКАДЪРНО отроче на на комунстически боклук! Цял живот бесепарите и техните деца живеят и ГУЛЯЯТ на гърба на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! танасчо, е.би си мамата гнусна комунделска, парцал гаден! Трябвало е да те направят професор по ЕВРАЗИЙСКО ПРАВО и сега да си в родината ти пияна просия или в БЕЛАРУС!
 2. 2020.10.01 | 19:11
  ТЕ ГО ПЛЮЯТ , А БОКО МИСЛИ - ДЪЖД РЪМИ !!!!!
  1. 2020.10.02 | 10:56
   Така и майка ти на АМ Тракия! Турските тираджии й се празнят в устата един след друг , а ти си мисли, че е сметана!
 3. 2020.10.02 | 10:54
  В СВИНСКИ ГАЛОП! КАТО У КЛИПА ;)
 4. 2020.10.02 | 10:49
  НА ЧОВЕК СЕ ГОВОРИ, НО НА ГОВЕДОТО, КАТО ТРЪГНЕШ ДА ГО ИЗКАРВАШ ОТ ЛЮЦЕРИНАТА НЕ СТАВА С ДУМИ. МУЧИ, ВЪРТИ ОЧИТЕ И СЕ ДЪРПА, КАТО НЕНОРМАЛНО, А НЕКОИ ДАЖЕ И СЕ ОПИТВАТ ДА ТЕ БОДНАТ С РОГАТА. И, ТОГАВА НА СЦЕНАТА ИЗЛИЗА НАЙ-ДОБРИЯ ЧИЧЕ, С ЖЕЛЕЗНАТА ГЕГА. И, ВСИЧКО, У ГАЛОП! :)
 5. 2020.10.02 | 10:31
  В СИБИРСКИЯ ГУЛАГ, ЩЕ КОНЦЕНТРИРАМЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ГА ДОВЕТЕ ОТ ЕВРОПА И АЗИЯ. А В КАНАДСКИЯ, В СЕВЕРНИТЕ ТЕРИТОРИИ, ЩЕ БЪДАТ НАСТАНЕНИ ЧАКАЩИТЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ГА ДОВЕ, ОТ АМЕРИКИТЕ :)
 6. 2020.10.02 | 10:26
  СЛЕД КАТО ВЪЗКРЪСНАХ И МЕ ПОВИШИХА В ДЛЪЖНОСТ - БОГ, ЯВНО СЪМ ДЕЙСТВАЛ АДЕКВАТНО И ПРАВИЛНО И СЪМ СЕ СПРАВЯЛ ДОБРЕ С ГА ДОВЕТЕ :)
 7. 2020.10.02 | 10:22
  "Уволнен от Българската телевизия заради изречението „Ние приехме ненормалното в живота си за нормално“ в предаването „Диалози“, което води (1977)." "Заместник-главен редактор на в. „Работническо дело“ (1979 – 1984)." ТАТКО МУ И ЦЯЛАТА ШАЙКА, МНОООГО ОТДАВНА СЕ ГОТВЕХА ДА БУТНАТ СОЦИАЛИЗМА И ДА РАЗГРАБЯТ НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО ПО СЪВЕТ НА ШАЙКИТЕ ОТ ЗАПАДА. ГОРБАЧОВ САМО СЛОЖИ ТОЧКАТА, КОЯТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ МОЖАХ, АЗ ДА ИМ СЛОЖА СЛЕД 3 МАРТ' 53Г. НО СЕГА, ЩЕ ИМ Я СЛОЖА, ОКОНЧАТЕЛНО И ЗАВИНАГИ :)
 8. 2020.10.02 | 10:16
  КОЙ ВИ НАКАРА С ЯНЕ ЯНЕВА, ДА СЪДИТЕ ЖАБОКА БОКО ? :)
 9. 2020.10.02 | 10:14
  НО ГЛЕДА УМНО И СЕ ПУЛИ, КАТО ВИСША ИНСТАНЦИЯ В ТОЗИ СВЯТ :)
 10. 2020.10.02 | 10:12
  Е ЩАСТЛИВ, С ПОД- (БАНДЕР)-ЛОГИТЕ СИ В КЕ НЕФА :)
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет