БСП бойкотира диалога за Конституцията

  • 01 октомври 2020 15:28

  • 761
  • 3
БСП бойкотира диалога за Конституцията
© Булфото, архив

БСП отказа да подкрепи ГЕРБ за създаването на временна комисия за разглеждането на проекта за нова Конституция. Това се случи на днешното пленарно заседание.

Управляващите искаха да се гласува предложението специална комисия да се създаде и да бъде избран съставът й, който да включва представители от всички парламентарно представени партии, плюс трима нечленуващи в ПГ депутати.

ГЕРБ правят временна комисия за Конституцията

 Социалистите обаче решиха да провалят дебата, като поискаха поименна проверка, след което се оказа, че кворум в залата няма. Левицата смята, че подобна комисия е излишна.

Очаква се точката да бъде гласувана утре. Освен ГЕРБ, Обединени патриоти също подкрепят идеята за създаване на временната комисия.

Идеята е да се чуят и мненията на експертите по право преди да се пристъпи към същинското приемане на проекта за нова Конституция, както вече беше лансирано от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
761 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
мииии

2020.10.01 | 16:34

3
всички българи искат бързо да станат милионери,много лесно,избирате нинова,тя прави министър другаря гечев,и тои ви прави милионери само за една година(справка 1996год)всички българи бяхме милионери,но не бяхме никак доволни...ЗАЩО ЛИ!!!!!!!

2020.10.01 | 15:48

1
Видя се #кой не иска промени в Коституцията - БСП-терористите.

2020.10.01 | 16:03

2
никой не иска мутренска конституция

Добави коментар

Водещи новини