МП осигурява допълнителни дати за кандидати за БГ гражданство

  • 01 октомври 2020 10:00

  • 349
  • 0
МП осигурява допълнителни дати за кандидати за БГ гражданство
© Pixabay

Министерство на правосъдието създаде опция за скъсяване на сроковете по изчакване на реда за подаване на молби и провеждане на интервюта за промяна на гражданство, чрез осигуряване на допълнителни часове в автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“.

От промяната в графика ще могат да се ползват само кандидатите, които вече имат потвърдена електронна резервация за записан ден и час, като в периода от 1 октомври 2020 г. до 31 октомври 2020 г. те ще могат да влязат в системата и да изберат по-близка дата или да запазят настоящата си резервация. Изборът на по-ранна дата и час за подаване на молба и провеждане на интервю може да бъде направен само веднъж в рамките на посочения едномесечен срок.

След изтичане на периода от 1 октомври 2020 г. до 31 октомври 2020 г. ще бъде преустановена възможността за извършване на каквито и да било промени по текущите електронни резервации и всички допълнителни часове ще могат да бъдат използвани от лица, които до момента нямат направена електронна резервация за подаване на молба за промяна на гражданството и провеждане на интервю.

За подробностите по процедурата ще бъде уведомен всеки с активна резервация на посочения от него e-mail адрес.

Министерството на правосъдието взе мерки за реорганизация на процедурата, след като в последните месеци много от кандидатите за придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство бяха възпрепятствани да се явят в министерството за подаване на документи и провеждане на интервю, поради обявеното извънредно положение и обявената впоследствие извънредна епидемична обстановка във връзка с разпространението на COVID-19.

Това стана причина те да си запишат нови дати и часове, което доведе до запълването на графика за подаване на документи и провеждане на интервю за продължителен период от време.

Последвайте канала на

Novini.bg
349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини