От БСП споделиха своето виждане за доклада на ЕК

  • 30 септември 2020 16:09

  • 980
  • 5
От БСП споделиха своето виждане за доклада на ЕК
© Булфото (архив)

Днес е ясно, че не се очертава край на Механизма за сътрудничество и проверка. В този доклад, който е различен от традиционния по Механизма за сътрудничество и проверка, е отбелязано, че този механизъм остава, че ЕК тепърва ще вземе крайното си решение за продължаването на механизма, което поставя България заедно с Румъния в качеството на специално наблюдавана страна. Това заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо по време на пресконференция по повод доклада на ЕК за върховенството на закона в нашата страна.

,,Спомянте си колко пъти представителите на правителството или присъдружните им партии са обявявали края на този механизъм. Днес е ясно, че този край не се очертава. По-скоро влизаме в една спирала, в която за България по тази негативна светлина ще се говори по-често и по-често в Европа'', посочи още Зарков.

Десислава Ахладова: ЕК приветства реформите в антикорупционното ни законодателство

По думите му докладът на комисията не е изненада за БСП.

Ние многократно сме подчертавали тези проблеми, но е крайно време да разберем, и Комисията трябва да се престраши да го каже, че липсва каквато и да е индикация, че настоящото правителство и управляващо мнозинство имат идеята или волята да направят промени в необходимата посока. В интерес на истината трябва да отбележи, че докладът не споменава наличието на такава воля, коментира депутатът от опозицията.

,,Това е доклад за изгубеното време, тъй като поне от четири години насам тежките критики, отправени в него, са издигани няколко пъти от БСП, включително и във вотове на недоверие по отношение на пълния провал в борбата с корупцията. За тези години нито един от проблемите не е решен, а се появиха и няколко нови. За съжаление те са обект на внимание на най-високо ниво в ЕС'', отбеляза в заключение Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Последвайте канала на

Novini.bg
980 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.09.30 | 16:42

1
Сега ще ви награбят по-здраво.Че вие сте като брашнян чувал.Крадливи червени псета.

2020.09.30 | 21:38

5
До Еи:За някой далтонисти няма друг цвят освен червения
Еи

2020.09.30 | 17:42

3
Някъде виждаш ли друг цвят
a

2020.09.30 | 16:43

2
ВиЙ какво направихте докато бяхте на власт? Я дайтеотчет, за Батко и Братко, за заменките, за спрените еврофондове... НИЕ ПОМНИМ

2020.09.30 | 21:35

4
Ами те другарите са все с деменция, та затова

Добави коментар

Водещи новини