Главният секретар на СДС за протестиращите: Грехота е да купуваш яйца и да ги хвърляш

  • 30 септември 2020 13:36

  • 1102
  • 2
Главният секретар на СДС за протестиращите: Грехота е да купуваш яйца и да ги хвърляш
© Bulgaria on air

Споделям оценката на ДПС що се отнася до тази част от протеста, която купува яйца и отива да ги хвърля. Те са продукт на част от това, което се нарича "мутризация" или защитаване на корпоративни интереси. Това коментира главният секретар на СДС Илия Лазаров в студиото на "Денят ON AIR" по повод вхрълянето на яйца по централата на ДПС, за което от Движението се оплакаха, както и върху обществени сгради. 

"Факт е, че е грехота да се купуват и хвърлят яйца, защото са хранителен продукт, а и това са бъдещи пилета. Хвърлянето на яйца обезценява протеста", каза Лазаров.

Българската политика трябва да е в интерес на държавата, на гражданите. Държавническото поведение изисква в много случаи да надвиеш егото си", изтъкна Лазаров.

Протестиращи замеряха с яйца Цвета Караянчева в Благоевград

Той смята, че с подобни акциия "Отровното трио" е направило всичко възможно да изгони хората от площада, а доверието е било постепенно оттеглено. 

"Последните дни присъствието е нищожно. Ако дойдат, хората стоят настрани. Христо Иванов се държи като селски социалдемократ", коментира още Лазаров. 

Той смята, че Иванов е изпаднал в безпътица. 

"За да си фактор в управлението, трябва да присъстваш в управлението", отбеляза главният секретар на СДС.

Той разкри още, че не са водени разговори и с Петър Москов за бъдещ десен политически блок. Определи го и като неуспешен министър. 

Илия Лазаров е проверил и кои са отцепниците от СДС, вляли се в "Републиканци за България". Посочи, че са малко над 10 души.

"Мисля, че той (Цветан Цветанов, бел. ред.) много бързо ще разбере за какво става въпрос и сам ще ги изгони", каза той.

Главният секретар на СДС разкритикува и държавния глава. По думите му всичко е започнало с вдигането на юмрука и подстрекаването на безредиците. Лазаров смята, че президентът е отворил "кутията на пандора" и отсъства от своята роля.

Последвайте канала на

Novini.bg
1102 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
a

2020.09.30 | 14:52

2
друг им ги купува
идваааа седесарката с меч в ръка

2020.09.30 | 13:53

1
ха така другарко нинова;;еи това чукане чакаме''30 год,след 2-3 год,да изчезне тая античовешка партия,УСПЕХ !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини