Журналистите с по-директен достъп до депутатите от днес

  • 30 септември 2020 11:08

  • 417
  • 2
© Булфото (архив)

Идеята на това разпределение в никакъв случай не е била да се ограничи достъпът на журналисти до източници. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по повод петициите с настояване за отпадане на ограниченията, наложени на журналистите, отразяващи работата на институцията.

Явно контактът не се получава и последното, което можем да искаме, е да пострада качеството на вашата работа. Имате достъп до пленарна зала, до тази трибуна, до конферентна зала, но от днес ще отворим и турникета, който се води като клуб на народния представител, за да може да се подобри качеството на информацията, която получавате и достъпът до народните представители да бъде по-директен, обърна се Караянчева към представителите на медиите.

Новият парламент затруднява работата на журналистите, Караянчева отговори за промените

Това е първа стъпка, нека да видим дали ще се подобри комуникацията. Продължаваме диалога. Изключително сме притеснени с пространството в Народното събрание и затова гледаме стъпка по стъпка да правим с нещата, каза още председателят на парламента, като уточни, че предстои да бъде осигурен достъп на журналистите до бюфета на парламента. В отговор на въпрос Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поясни, че това не се прави, за да се хранят там представителите на медиите, а да си "общуват" с депутатите.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на уточни, че журналистите трябва да имат специални баджове и да носят маски в помещенията на Народното събрание.

Последвайте канала на

Novini.bg
417 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тъпа

2020.09.30 | 22:51

1
патка - върти се като шугава
до 00

2020.09.30 | 22:52

2
ли ги пуснаха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини