Зинаида Златанова: Въпросът с върховенството на закона е силно политически

  • 30 септември 2020 09:14

  • 434
  • 1
Зинаида Златанова: Въпросът с върховенството на закона е силно политически
© Булфото, архив

Въпросът с върховенството на закона е силно политически и той стои години наред. Европейската комисия трябва да удържи на натиска от тези, които не искат да им се развяват мръсните ризи, и от тези, които искат строги санкции, за да може да придвижи Съюза към приемане на бюджета. Това ще бъде изпит за Европейската комисия. Това каза пред БНР Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, бивш вицепремиер и министър по правосъдието, бивш ръководител на представителството на Европейската комисия в България.

Тя изрази надежда, че „конкретните събития няма да доведат до нова мини криза в ЕС“, визирайки предстоящия доклад на ЕК за върховенството на закона; обявения от Полша и Унгария призив за отпор на ЕК; представеното от Германия предложение за временно спиране на еврофондовете за страни с проблеми с върховенството на закона.

ЕК представя днес докладите за върховенството на закона в отделните страни

"Събитията се случват на фона на това, че Европейската комисия задейства два от елементите на новия механизъм по върховенство на закона – докладите и преговорите по ново законодателство (отпускането на евросредства да бъде обвързано с върховенството на закона в страните)", каза още Златанова.

Относно България тя смята, че има провал в борбата с корупцията. Смята, че има и провал с нередностите по управление на европейските средства. 

Последвайте канала на

Novini.bg
434 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.30 | 09:20

1
МИ ДА, ЗАЩОТО В БАЛКАНСКИТЕ ТОТАЛИТАРНИ ДЪРЖАВИ ВЛАСТТА СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО ЗАКОН.

Добави коментар

Водещи новини