Георги Богданов: Целият свят е във война за умовете и сърцата на хората

На практика целият свят е във война за умовете и сърцата на хората. Това коментира в „Преди всички“ Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа на децата. Той участва в дискусията “Конспиративните теории, свързани с децата и политическите им аспекти“. Срещата идва на фона и на неприятните сцени в Пловдив, където деца биха деца заради различна сексуална ориентация.

„Този тип война се води срещу хората, срещу правата на човека и през темата за децата минават много конспиративни идеи. Зад цялата война стоят Русия и САЩ – супер силите, и в тази война идеята е да има преразпределение на силите в целия свят. И децата са в основата на тази война. Тук се цели да се всяват страхове у родителите, с всякакви теории за децата и семействата", обясни Богданов.

Шокиращ разказ за агресията между деца. Защо младежи организираха гонения в центъра на Пловдив?

По думите му примерите за конспирациите са много.

 "Като например тази, която граничи с абсурда – в САЩ се вихри теория, че светът се управлява от елитна група педофили, почитащи сатаната и този таен световен елит контролира всичко - и медиите, и Холивуд, и Хилъри Клинтън, а Доналд Тръмп води война срещу тях. Това сложно ядро се разраства и идва от една религиозна отдаденост на американците, което се бори срещу т.нар. "дълбоката държава". Това е начин на мислене, който се засилва по време на кризи, както е в момента", каза още експертът.

Той поясни, че става дума за движението Qanon -  подкрепяща Тръмп група, която разпространява конспиративни теории онлайн.

Според поддръжниците ѝ САЩ от десетилетия се ръководят от "дълбоката държава", тайна организация, в която влизат високопоставени представители на министерствата, семействата Клинтън, Обама и Ротшилд, големият инвеститор Джордж Сорос, холивудски звезди и други членове на световния елит.

"И в България има техни последователи. ФБР вече ги класифицира като национална терористична заплаха. Социалните мрежи вече ги класифицират тези теории като фалшива новина и дезинформация", посочи Богданов.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 14:17
    Поредното платено мекере.
  2. 2020.09.29 | 13:19
    Само не разбрах дали г-н Богданов напълно отрича всякакви конспиративни теории....??? Все едно да отречеш "паралелната държава", като реалност!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет