Георги Харизанов: Няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в "Републиканци за България"

29 септември 2020 12:26

Георги Харизанов: Няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в "Републиканци за България"
©
4382 3

Има ли ГЕРБ без Борисов е въпрос, който следващите години няма да намери отговор, защото това, което премиерът даде като заявка, е че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията. Той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение.

Това каза в интервю за БНР Георги Харизанов, член на Института за дясна политика и член на ГЕРБ. „Дали ще има ГЕРБ без Борисов? Със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика и нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като "Републиканци за България", въпреки че няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в Републиканците. След изборите Борисов си отива като министър-председател и ще се занимава само с партията, той го каза още в началото на този мандат. Заявката беше потвърдена и това лято. Това би било интересна конструкция", поясни още Харизанов.

„Решенията на министър-председателя са в голяма степен политически, така е по-целия свят. А патентът да се обикаля между хората, със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход. Това, че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите, е ясно на всички. Това, че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена – също е ясно на всички, в крайна сметка пълно право е на министър-председателя и на неговия екип е да избират форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани", добави той.

Социолог: Премиерът ще тръгне на тур из страната да раздава пари

Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на партийна сбирка в Лом преди дни Георги Харизанов посочи: „Това е вътрешнопартийна сбирка и това е надъхване на партийния апарат. Това не е нейно изявление в качеството ѝ на председател на парламента, не бих използвал тези теми като атака към който и да било политически противник".

Цвета Караянчева: В протеста на старите муцуни има много нарушени геополитически интереси

На въпрос как ще приключат взаимоотношенията между премиер и президент Георги Харизанов коментира: "Румен Радев за износ е много хубав, но този, който тук си ползваме, очевидно ще продължи докрай линията на тотална конфронтация, а по мое мнение все още може да се долови от отделни реплики на министър-председателя, че той живее с идеята, че може да има диалог, може да има форма на сътрудничество."

Novini.bg
4382 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Истината

2020.10.01 | 18:30

18687
Шумните скандали около вече бившия кмет на Септември Марин Рачев, сред които окончателна присъда за укриване на данъци в големи размери, не попречиха нито жена му да го наследи на поста, нито тя да получи горещата благословия на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Васка Рачева бе единствен претендент ничния вот в неделя и разбираемо спечели
kk

2020.10.01 | 12:45

18235
Нивото на ГЕРБ под всякакво ниво!
Тим

2020.09.29 | 13:38

16126
Даааа. Има разлика. Републиканците все още не са напълнили чекмеджетата....

Добави коментар

Водещи новини