Борисов: Покупката на F-16 показва желание за необратима модернизация на въоръжените ни сили

Придобиването на самолетите F-16 Block 70 не е само покупка, а израз на желанието на България за необратима модернизация на въоръжените й сили с цел постигане на реална оперативна съвместимост с останалите държави членки на НАТО. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на среща с представители на американската компания „Локхийд Мартин“, от която България закупи бойни самолети за нуждите на отбраната ни. В разговора участва също посланикът на САЩ у нас Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,.

Акцент на срещата бе дългосрочното сътрудничество, което се реализира благодарение на Програмата за индустриално партньорство между България и САЩ. Освен чисто военните измерения на подписаните договори, партньорството предвижда създаване на индустриален капацитет за поддръжка и развитие на придобитите способности в бъдеще.

Бившият военен министър: Беше ясно, че Радев ще се бори да саботира сделката за F-16, поставяйки се в услуга на чужда държава

„Поради това разглеждаме подписаното Рамковото споразумение с „Локхийд Мартин“ като много полезен инструмент за реализацията на индустриалното сътрудничество по линия на F-16 Block 70, което ще допринесе за дългосрочното икономическо развитие и за конкурентоспособността на страната ни в тази сфера“, изтъкна премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той бе категоричен, че благодарение на договореностите ще се внедри уникално за страната ноу-хау в българската индустрия, която развива дейност в областта на сигурността и отбраната.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза, че българското правителство осигури финансиране в размер на 300 милиона лева за подготовка на летищната инфраструктура за разполагане и поддържане на самолетите F-16 Block 70.

Първите сто милиона лева бяха отпуснати по бюджета на Министерството на отбраната още през август т.г., а планираната инфраструктура ще се ползва и от сега съществуващите бойни самолети във ВВС.

Американските екипажи на F-16 кацнаха на летище Граф Игнатиево за участие в „Тракийска пепелянка - 2020“

В хода на разговора бе изтъкнато, че епидемичната обстановка през последните месеци повлия върху напредъка на съвместната дейност на Министерството на икономиката, Министерството на отбраната и „Локхийд Мартин“. Но в момента двете български ведомства подготвят създаването на съвместна работна група за планиране на ефективното изпълнение на дейностите по Рамковото споразумение.

„Успешното реализиране на проектите от програмата освен чисто технологичен и икономически аспект имат и голям политически заряд“, добави министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той посочи, че с инвестициите в модерно военно оборудване България става още по-сигурна, което увеличава и способностите на Алианса.

„Правителството планира развитието на стратегическото партньорство с „Локхийд Мартин“ в дългосрочен план“, каза още премиерът Борисов по време на срещата.

Каракачанов: Време е да мислим за още осем самолета F-16

Израз на това желание са подготвените и изпратените от Министерството на отбраната писма-заявки, свързани с проучване на възможности за придобиване на още 8 броя самолети F-16 Block 70, на нови три- координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване в контекста на проектите за модернизация на Въоръжените сили на България.

Коментари

 1. 2020.09.29 | 14:50
  Вместо с Европа ще сме с Ердоган. Аре бегай от тука бе..
 2. 2020.09.29 | 14:43
  ТУРСКИЯ ИБРИКЧИЯ БОЙКО
 3. 2020.09.29 | 14:23
  ..dnes bg..vizte klevetni4eskia komentar 394 na statiata : B.obesta po 50 lv otgore..Obizda publichno Nai- Velikia Futbolist v Sveta ..koito bil mediino l***o ..vie Ostavate Proklatia ,Kleveti i Obidi .a Triete Obichaini komentari, Sudurzasti NEOPROVERZIMI ISTINI ...Umushleno li Nasazdate Omraza i Spirate ISTINATA .Tova pravite ot 20-30 godini postoianno ...Kleveti chudovi6tni sre6tu Balgarskia ZARZ N.V. SIMEON II i sre6tu premiera Sega i predi Tova... Triete ISTINATA za ZARSTVO BALGARIA....
 4. 2020.09.29 | 14:14
  Продажника си купува време... #ОСТАВКА МУТРО !!!
 5. 2020.09.29 | 14:07
  За същите пари, по-бедни държави от нашата взеха три пъти повече ф-16, да не говорим колко по-модерни бихме взели от тези.. даже и количествено.. това е този тип брутално ужасни сделки, които и по Discovery не могат да обяснят
 6. 2020.09.29 | 14:05
  da bre neobratima modernizacia i ogronmni komisionni za teb ot prestaplenieto va veka s u naroda sas pokupkata za miliardi na reciklirani samoleti.
 7. 2020.09.29 | 14:05
  За същите пари, по-бедни държави от нашата взеха три пъти повече F-16, да не говорим колко по-модерни бихме взели от тези... Даже и количествено.. Това е този тип брутално ужасни сделки, които и по Discovery не могат да обяснят.
 8. 2020.09.29 | 13:40
  Аз много добре си спомням какво знам за идеологията от зората на демокрацията, която в момента е разграбена от гео политико икономически интереси и продадено без пари
  1. 2020.09.29 | 13:43
   тази цена сме я плащали с глад и мезерия щи eба майката комунестическа крадлива
 9. 2020.09.29 | 13:39
  Ех ,колко много се радваме други че вече може да погледнем американските самолети отблизо ,ура другари най после комунизмът победи и в нашата страна. ...
 10. 2020.09.29 | 13:36
  покупката доказва, че си купува одобрението на големия господар, защото само от там могат да го свалят с едно позвъняване от козяк.
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет