КНСБ алармира: България закъснява с Националния си план за възстановяване и устойчивост

България закъснява с изработването на Националния си план за възстановяване и устойчивост, за да има достъп до предвидените за страната ни 25 милиарда лева от Европейския фонд за възстановяване. За това предупреди президентът на КНСБ Пламен Димитров на организиран от синдиката форум по проблемите в селското стопанство, предаде БНР.

В този план трябва да бъдат формулирани най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране.

"Неформално и неофициално ние трябва да представим преди Коледа Националния си план за възстановяване и устойчивост, в който трябва да кажем, какво точно ще правим като идейни проекти, но и като конкретика, щото да постигнем определени параметри, които Зелената сделка изисква от една страна", обясни Димитров.

И поясни още, че страната трябва да даде план и как дигиталната трансформация ще промени ключовите индустрии на България и ключовите сектори "в това число и на ресурсните, какъвто е селското стопанско и по какъв начин тези два процеса ще бъдат входими в следващите 4 години, за които всъщност са тези 25 милиарда".

От думите на синдикалния лидер стана ясно, че селското стопанство, енергетиката и транспортът са трите сектора, които са най-засегнати от така наречената Зелена сделка на Европейския съюз.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 13:42
    Еееееее вие Псевдопрофсъюзите най после изпълзяхте паткани от дупките си преди зимата да си търсите храна.Аз ако съм управляващите ще ви забраня със закон и ще създам организация от нов тип за защита направата на хората на наемния труд.Западен модел.
  2. 2020.09.29 | 12:46
    КНСБ и ПОДКРЕПА са подлоги на герб , не им плащайте членски внос .
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет