Спипаха главен експерт от БСП с фалшива диплома

Възможно ли е без да имаш висше образование със степен „бакалавър”, направо да завършиш и да вземеш диплома с магистърска степен? А след това с документа да те назначат на позицията „главен експерт” в общинска администрация. На този абсурд се натъкна Нова телевизия.

Диплома за завършено висше образование със степен „магистър“ от Медицинския университет в Пловдив има и Десислава Йорданова. От документа се вижда, че през 2010 г. почти с отличие тя е завършила специалността „Обществено здраве и здравен мениджмънт”. Формата на обучение е задочна.

Обвиниха шестима от бандата за фалшиви документи, разбита при спецакция в Пловдив

Документът е с печата на тогавашните декан и ректор на университета и в никакъв случай не буди съмнение за достоверността му.

Влизането за обучение по тази магистърска степен задължава кандидата да представи диплома за завършено поне бакалавърско образование. Нещо повече трябва да си приложил тази диплома към набора от документи за кандидатстване за по-висша форма на обучение.

През 2009 г. Йорданова кандидатства в Медицинския университет с молба, в която освен квитанция за платена такса прилага и копие на диплома за завършено висше образование икономика в ПУ „Паисий Хилендарски“. Само че, от Медицинския университет не откриват такова копие на диплома.

„Открихме служебна бележка, предоставена от другия университет, в която се декларира от името на университета, че лицето е завършило такова образование „бакалавър”, в съответна специалност на един от факултетите на този университет”, обясни настоящият ректор на Медицинския университет професор д-р Марияна Мурджева.

В служебната бележка е посочено, че Десислава Йорданова има завършено висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ във Факултет „Икономика“- специалност „Маркетинг и мениджмънт”. В документите има няколко правописни грешки. Освен това от печата на документа не става ясно кой го издава. По-късно става ясно, че това е така, защото е неистински.

Става ясно, че Йорданова не е завършила във Факултета по „Икономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, защото такъв не съществува там. Няма и такава специалност „Маркетинг и мениджмънт“, категорични са от ръководството на университета.

В отговора на ректора на ПУ „Паисий Хилендарски” професор д-р Румен Младенов се казва: „Фактологично – в „Служебната бележка“ е цитиран и факултет „Икономически”, а в ПУ „ Паисий Хилендарски“ от разкриването му досега има „Факултет по икономически и социални науки”, както нямаме цитираната бакалавърска специалност „Маркетинг и мениджмънт“, а само „Маркетинг”.”

Десислава Йорданова твърди, че е завършила „Стопанско управление“ в „Стопански факултет“ към ПУ. Става ясно още, че от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ не е издавана служебна бележка на Десислава Георгиева Йорданова, защото университетът няма практика да издава подобни бележки. Там се издава само „Уверение“ върху бланка на Университета.

„На дипломирани студенти може да бъде издадено „Уверение“ върху бланка на Университета, съдържащо реквизити, определени в „Наредбата за държавни изисквания към съдържанието на основните документи, издавани от висшите училища“ (чл.15).“, обясняват подробно от ръководството на университета. „Изключително неприятно изненадана съм от този факт, че преди повече от 10 години от магистърските ни програми е влязъл да се обучава студент, който е декларирал, че е завършил преди това обучение в степента „бакалавър”, казва ректорът.

"Наистина аз не съм била член на ръководството тогава, преди толкова много години, ректор съм едва от 10 месеца, в управлението на университета участвам от 2011г. година като заместник-ректор…Мога да ви уверя, че за тези близо 9 години сме се стремили въобще да нямаме такива гафове. Това, което следва да направим, е в университета да назнача комисия, която да направи подробна проверка на документацията и въз основа на тази проверка да се вземе решение оттук нататък какво да се направи с тази студентка, която е завършила съответната магистърска степен.“, казва още професор д-р Мариана Мурджева.

В същото време Десислава Йорданова твърди, че има диплома за завършен бакалавър и обещава да ни я покаже.

Десислава Йорданова е председател на Районния съвет на БСП - район „Западен” в Пловдив. На сайта на партията във визитката ѝ е посочено, че е завършила висше образование степен „бакалавър“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ специалност –„Стопанско управление.“

В продължение на няколко дни тя обещава да изпрати снимки на дипломата си от ПУ „Паисий Хилендарски”. Междувременно дипломата ѝ в Медицинския съвет е анулирана с решение на Академичния съвет на университета.

В момента Десислава Йорданова работи в община Родопи в отдел „Образование” като главен експерт „Здравеопазване и социални дейности”. За заемането на поста ѝ помогнала невалидната вече диплома от Медицинския университет.

„Назначена е в началото на месец юни. Има представени за завършено висше образование, специалност „магистър” в Медицинския университет, специалността е „Здравен мениджмънт”. Аз съм изключително изненадан от това, от Вас го разбирам, че дипломата е анулирана. Нямах представа. Когато е кандидатствала, е била с нормална диплома за завършено висше образование”, обясни кметът на община Родопи Павел Михайлов.

Той допълни, че след като направи официална справка дали дипломата на Десислава Йорданова е анулирана, ще вземе адекватни мерки.

 

Коментари

 1. 2020.09.27 | 19:53
  Браво,и тия искат да управляват държавата
  1. 2020.09.30 | 10:42
   Нали ги води Г-жа Лъжа.
  2. 2020.09.27 | 23:43
   Червени и турски крадци.
  3. 2020.09.27 | 22:57
  4. 2020.09.27 | 20:54
   как я управляват! Заедно с ДПС съсипаха държавата! И онова склери старче Мони се включи от Мадрид, та ограби каквото можа! Долар- 3 лв, заплата-5-6 долара, пенсия- 3 долара! Фалит на банки с унищожени спестявания на народа!
 2. 2020.09.28 | 22:10
  В БСП всичко им е фалшиво. И протестите фалшиви и новините им и дипломите...
  1. 2020.09.30 | 10:40
   Избора им на председател също се оказа ФАЛШИФ.
  2. 2020.09.28 | 23:58
   Що.А какво на Бойко Борисов му е истинско.Нали и той е излязъл от кочината БКП.
 3. 2020.09.28 | 22:12
  Който гласува за БСП е прокълнат.
  1. 2020.09.28 | 23:55
   А ти кога обърна резбата.
 4. 2020.09.28 | 21:26
  Най -големите крадци и мошенници са комунистите!
 5. 2020.09.28 | 09:51
  И Тодор Живков беше с юридическа диплома, като Гешев и хидроинжинерската на Доган!!!
 6. 2020.09.28 | 05:05
  Червени боклуци
 7. 2020.09.28 | 01:17
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
  1. 2020.09.28 | 05:01
   Десислава Радева анално 2лв
 8. 2020.09.28 | 03:38
  При червените бандити това е масова практика след 09.09.1944.99процвнта от тях са били неграмотни или полуграмотни,и са си раздавали дипломи каквито си искат,това продължава и сега,зер нали владеят държавата
 9. 2020.09.28 | 01:38
  Срам позор и безгранична наглост ,пред народа ,пред висшите управляващи пред Евро съюзът и пред целия свят . Такива говеда трябва да се наказват с най-пълната строгост и сила на закона ,за да се знае ,че има ред и закони и правилните хора да управляват ,иначе всичко ще е едни комбинаций на грабене и раздор.
 10. 2020.09.27 | 20:50
  Е ЗАВЪРШИЛА ШКОЛА ЗА СНАЙПЕРИСТИ В РУСИЯ! ПЪК ЗАЕМАШЕ КАКВИ ЛИ НЕ ОТГОВОРНИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ! ВСИЧКИ ТИЯ БЕСЕПАРИ СА ЗАВЪРШИЛИ СЪМНИТЕЛНИ УЧИЛИЩА ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ!
  1. 2020.09.27 | 23:42
   Така е. Цялата червена измет е завършила в СССР и Русия. Затова са и научени на гадости и подмолна дейност. И никакви полезни познания за обществото.
  2. 2020.09.27 | 23:03
   Вярно е, че училището се е наричало за снайперисти, но после са го преименували и са му дали гражданско наименование. Но всичко е на партийна основа, без реално да се дава образование,а само идеология.
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет