Филип Димитров: Имал съм честта да участвам в революция, за мирно въстание не съм чувал

Демокрацията дава възможност на гражданите да изразяват своята воля, чрез избори. Те имат право да търсят решение. Народът може да изрази своята воля само на избори или чрез референдум. Претенцията, че народът може да бъде дефиниран от всеки, е некоректна. Това заяви бившият министър-председател и конституционен съдия Филип Димитров в предаването „Неделята“ на Нова телевизия.

„Аз съм имал честта да участвам в революция, когато народът свали един престъпен режим от власт. Много пъти, обаче когато сме мислили, че предлагаме нещо добро на народа, той го е отхвърлял“, припомни той.

Филип Димитров: Българските граждани и икономиката никога не са били толкова добре, колкото са сега

„Проектът за нова конституция, полежи от разглеждане от Велико Народно събрание. То е ограничено в тематиката. Ако в един проект пише, че депутатите трябва да бъдат решени, Велико Народно събрание може да реши те да бъдат 300. Това е само иницииране и изразяване на мнение. За мен не е продуктивно да се обсъждат отделните детайли на законопроекта. Същественото е поставянето на този въпрос“, обясни Димитров.

Логиката на дългите мандати е да не може конюнктурата да им влияе, заяви той по повод предложението да се намали мандатът на главния прокурор.

„Революцията означава да бъде сменена из основа формата на управление. Когато чуя за въстание аз се сещам за хора, които тръгват със сопи и саби да сменят властта. За мирно въстание аз не съм чувал“, посочи Филип Димитров.

Коментари

 1. 2020.09.28 | 14:12
  Абе,Вие, журналисти!,защо пишете изобщо за този НЕЧИСТОПЛЪТЕН ВОНЯЩ КОЗЕЛ.Смърди и вони чак тук,въпреки, че съм на около километър от КС.И......прост,прост,прост,познавам го още от преди 1989г-почти сме набори,-тъп и прост,че дори е...НЕДЪГАВ и смахнат,не може,дори,нито да се избръсне гладко,нито да се изкъпе.Мале,Мале,Боже мой-има и жена и е.........Конституционен??????¿!!!съдия.То затова сме на това дередже,този хал,затова не можем да ПРОМЕНИМ СТАТУКВОТО- НЯМАМЕ СВЕСТНИ И КАЧЕСТВЕНИ КАДРИ във властта на всички нива и в институциите.А..."КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО"-Ленин
  1. 2020.10.03 | 22:30
   Ако тоя плужек е участвал в революция. то сите Българи сме били у Космоса. Оти го не помним. Но сега ще го запомним като бойкова подлога. Боже жалки душици
 2. 2020.09.28 | 01:16
  Сега ще чуеш Б..... К МРЪСЕН. И ТИ ИЗПЛУВА ОТ ДУПКАТА ЛАЛУГЕР БРАДАТ.
 3. 2020.09.27 | 21:56
  Педал гербажийски.
 4. 2020.09.27 | 20:40
  абе,ти сериозно ли.,мислите се за герои,така ни подведохте с тази нежна революция,че 30 години ближем рани.хората макар и по късно ви разбраха,разбрахме и че съчетанието ,,нежна,,и революция,,са несъвместими,ама де да го знаехме 89та.,ама бяхме толкова наивни,с промити мозъци,и благ характер и безопасен манталитет.е,сега поне е ясно че червената мафия си има държава,и всички останали.
 5. 2020.09.27 | 20:35
  За каква революция говориш,бавноразвиващ се,всичко беше договорка да заблудите народа,и жалко че ви повярвахме,нехранимаиковци.
 6. 2020.09.27 | 20:27
  Изглежда ми добре запазен за участник в Октомврийската революция.
 7. 2020.09.27 | 20:05
  Чифутски боклук
 8. 2020.09.27 | 20:03
  премиер на СДС-министерството на педеpacтите - адвокати: Сиси Лучников Правосъдие, Диди Соколов МВР, Тити Ганев, Външни работи, Коки Василев Здравеопазване. Единствен случай в цялата ни история да ни управляват педали.
 9. 2020.09.27 | 19:41
  Брадат козел, назначен си в конституционния съд от квотата на ГЕРБ,имаш ли достойнство помияр, такива като теб излъгаха хората
 10. 2020.09.27 | 19:12
  Така ли ми се струва или Фил им казва че са им малки пишките и не им стига да се здерат :) Полако, друже. И революцията в която си участвал беше само на думи и с разрешение на БКП
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет