Дариткова: Цветанов иска да печели дивиденти с анти-ГЕРБ реторика

Стараем се да отговаряме на обществените очаквания и да реализираме действия и политики, които отговарят на настоящите проблеми на хората в условия на здравна, социална и икономическа криза. Това заяви пред БНР Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е, председател на парламентарната група на ГЕРБ, като подчерта, че партията ѝ е спечелила доверието на над 1 млн. души.

„Изборите сме ги спечелили с програмата, със заявените намерения, с лицата на ГЕРБ във всяка една област, да, Цветан Цветанов беше част от факторите, които определяха политиката, организацията, действията на ГЕРБ доскоро, но сега виждаме, че и той, както и повечето партии в настоящия момент, иска да печели политически дивиденти с анти-ГЕРБ реторика. Така че в настоящата ситуация съм изключително озадачена и огорчена от това негово поведение“, каза Дариткова. 

Цвета Караянчева: Цветанов рязко смени отношението си както към президента, така и към служебния кабинет

Според нея това е опит политическите сили, които нямат парламентарно представителство, да се готвят за следващите избори: „Срещам се с много хора, с представители на бизнеса, и смятам, че голяма част от тях все още подкрепят това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамуваме. За тези 10 г. ние променихме България. Търпим политическия негатив в момента, но отговорността изисква България да има работещ парламент, за да може да отговаря на всички предизвикателства на кризата“.

„Не се притесняваме от служебно правителство. Печелили сме няколко пъти в условията на служебно правителство, подавали сме и оставки“, подчерта още Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

Депутатът изтъкна, че ГЕРБ настоява всички национално отговорни политически сили да се обединят около идеята изборите да бъдат в рамките на редовните – в началото на следващата година.

„В момента е изключително сложно да се справяме с всички бюджетни предизвикателства“, каза тя по повод твърдения на опоненти, че ГЕРБ не подава оставка „заради наличие на милиони за разпределяне“, посочи тя.

Дариткова: Търсим прозрачен процес, а не изборни манипулации

Дариткова изтъкна, че интензивността на протестите намалява и наред със свестните и отговорните хора, които в началото се включиха в тях, в момента от този протест се опитват да се възползват политически субекти, „които гледат да излъскат имиджа си, за да се представят в друга светлина в контекста на започналата вече предизборна кампания“.

В такава сложна ситуация трябва да се търси консенсус и диалог, смята тя.

„Модерно е да се говори срещу ГЕРБ, актуално е да се търси бързо решение, но оставката не е решение, което отговаря на интересите на обществото. Не сме имали властта за самоцел“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Идеята за „рестарт на държавата“ – нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание, има своето развитие, посочи още тя – следващата седмица ще предложим нарочна комисия в НС, която да реализира този процес.

За евентуални бъдещи коалиционни партньори на ГЕРБ може да се говори, едва когато видим програмите на партиите, които имат намерение да участват в следващите избори, допълни Дариткова.

„Бих призовала тези, които имат конкретни бележки към настоящото управление, да влязат в диалог с нас и да ги представят, но иначе не смятам, че можем да бъдем полезни на България с една оставка в момента, защото от нас се очаква да реагираме така, че да гарантираме нормалното излизане на страната ни от кризата в следващите месеци“, обърна се задочно Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е към протестиращите.

Коментари

 1. 2020.09.27 | 20:03
  Трите мандата на ГРОБ са еквивалент на три атомни бомби метнати над България!
 2. 2020.09.27 | 16:06
  еб е те се свине, сите сте едни и същи, цветанов е иде от вашата утроба! Мутрафони,слуги на сатаната
 3. 2020.09.27 | 15:55
  ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПЕЧЕЛИ КАТО ГОВОРИ ИСТИНАТА
 4. 2020.09.27 | 15:14
  ПОМАШКА МОРЛА,НЯМАШ ДУМАТА!!!
 5. 2020.09.27 | 14:26
  гербофашистка потка.. мед.сестра на д-р МЕНГЕЛЕ... отвратително излъчване! злоба и алчност!
 6. 2020.09.27 | 14:09
  Тази жена е толкова отблъскваща, че ще започна да харесвам Цветанов....
 7. 2020.09.27 | 13:35
  Е наша Цветка дето се води че е от Кърджали. Срам е да се самоопредели каква и от кое сакарски село е.
 8. 2020.09.27 | 13:25
  И този сайт май май усвоява яко пари щом се показват предимно гербаджииски изказвания, пускат изказвания и на опоненти, но се усеща, че са напудрени. Не, че виня нещо сайта сега се е паднало да прибират пара и са хванали вълната на парата.
 9. 2020.09.27 | 13:21
  И това го сложили водеща новина. Абе колко ли пара няма да пръснат гербаджиите по глупави новини и пиари, е какво пък толко да не пръскат лична пара, парата е народна и се разхвърля кота салфетки във дискотека, но хорат вътре са само подбрани.
 10. 2020.09.27 | 13:08
  Вие от ГЕРБ смятате народа за "добитък". Много сте учудени защо "добитъкът" се притеснява, когато вижда, че забогатявате малко по-бързо? Дали, е ощетена икономиката? Как пък не! Важното е да се гради и да се даде на "добитъка" това, което иска - да яде, да пие, да се чифтосва, да пасе, като му се осигуряват пасбища дори през зимата.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет