Радев: Крайовската спогодба върна неделимата от сърцето и духа на България Южна Добруджа

Вечна памет на достойните и смелите, които възвърнаха надеждата и възцариха справедливостта за всички от Добруджа и за целия български народ. Това заяви президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в словото си пред жителите и гостите на Добрич, с които отбеляза Деня на града и 80-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България, съобщиха от пресцентъра на президентството. 

Държавният глава подчерта, че във всеки добруджански дом е жив разказът за десетилетията на тъмнина, в които техните предци са живели откъснати от Отечеството. Пази се родовият спомен за изкуствените граници и забранената българска реч и отекват плачът за жертвите, страданията на мъчениците и бедите на разселените.

„Поколения гледаха към бъдещето с искрена надежда тази чудовищна несправедливост да бъде поправена и този ден настъпи“, посочи президентът.

Румен Радев: В смелостта на знаещите, можещи и отстояващи гражданските си и позиции млади хора е залогът за нашето бъдеще

Подписването на Крайовската спогодба през 1940 г. отбелязва триумф на българската дипломация и  дава гордост и светлина на изтощената от национални катастрофи и тежките клаузи на Ньойския диктат България. „Йовковата Добруджа, неделима завинаги от сърцето и духа на България, се завърна отново в пределите на нейните неоспорими граници“, подчерта Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и цитира думите на поета Кирил Христов, свидетел на епохата: „Затварят се живи рани“.

Трябва да помним, че Добруджа е люлката на българския род и държавност и всяка стъпка тук среща нашето славно минало, подчерта още държавният глава. На гражданите на Добрич Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пожела да са все така горди наследници и да пазят националните традиции, род и памет.

Президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на прие почетния строй и участва в тържествената заря-проверка на площад „Свобода“ по случай Деня на Добрич и отбелязването на 80-ата годишнина от подписването на Крайовската спогодба и възвръщането на Южна Добруджа на  България. 

(Снимки: Прессекретариата на президентството)

Коментари

 1. 2020.09.26 | 10:38
  Снимките в спалнята са правени от турски инвеститор след работна среща.
  1. 2020.09.27 | 15:24
   Това върви, но е за по простички хора, разправяй ги пред твоята среда.
 2. 2020.09.26 | 10:28
  твърди, че Добруджа, населена с ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ от поне 550 години насам е люлката на българския род - да ти е.ба майката и на руския прост шпионин! Научи ИСТОРИЯТА НИ бе, ИЗРОД! Това , че Барух или Аспарух е минал с дивите си орди през североизтока не прави този географски район люлка на българския род! БЪЛГАРИТЕ са СЛАВЯНИ, селянино от Славяново, и са били автохтонното население след траките! Радю-Тъпото бегай обратно да дишаш под полата на деса общата бесепарски олигофренеее!
  1. 2020.09.27 | 15:22
   Добружанецо, и случайно да знаеш па нищо няма да направиш тъпанарино.
  2. 2020.09.26 | 11:15

   Пишеш глупости и ако случайно те знам кой си,вярвай ми ще ти откача ченето...боклук!

 3. 2020.09.26 | 18:42
  Ами, не иска да прави партия, защото се уплаши от Борисов, а и предпочита да е Президент, защото там не се работи, а само се обикаля празни приказки и толкоз. Само, че и президент няма да го изберат отново, защото Дпс, оттеглиха подкрепата си
 4. 2020.09.26 | 18:42
  Капана щракна и защипа опашката на Радев. Сега остава да се гърчи и вие от болка до края на мандата и влиза в панделата Отговори
 5. 2020.09.26 | 10:59
  Простак, омайваше хората с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ЗА ВЕЛИКОТО БЪЛГАРСКО ВВС, сега ходиш и омайваш отново с високопарни думи обикновенния българин с ЕДНА ЕДИСТВЕНА ЦЕЛ, БОРБА ДА СИ ВЪВ ВЛАСТТА И НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА, НО ПЪРВО СИ ОБУЙ ГАЩИТЕ СЛЕД ТОЛКОВА НАВЕЖДАНЕ И ЛИЗАНЕ, САМО И САМО ДА СИ ВЪВ ВЛАСТТА. ЖАЛКО ЗА ХОРАТА КОИТО ОМАЙВАТЕ. ПРОДАЖНИК
 6. 2020.09.26 | 10:45
  Време е за разплата с мамалигарите! А северна добруджа кога ще се върне в пределите на Бълхария? А западните покрайнини? Защо фигуранта нищо не каза по този въпрос?
 7. 2020.09.26 | 10:30
  ОСТАВКА НА ФИГУРАНТА, РУСКА ПОДЛОГА!
 8. 2020.09.26 | 09:44
  Цървул
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет