Марияна Николова проведе работна среща с председателя на БТС доц. д-р Венци Росманов

  • 25 септември 2020 18:48

  • 398
  • 2
Марияна Николова проведе работна среща с председателя на БТС доц. д-р Венци Росманов
©

Българският туристически съюз е изключително важен партньор на Министерството на туризма за утвърждаване на България като целогодишна здравословна и сигурна дестинация в днешните условия на глобална ковид-криза. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и на работна среща с председателя на организацията доц. д-р Венци Росманов. Разговорът се състоя в навечерието на общото събрание на Съюза, което ще обсъди най-актуалните му проблеми.

Правителството на България предприе спешни социално-икономически мерки за рестарт на отрасъла, който пострада най-тежко от  пандемията. Не можем обаче да ги реализираме без съвместните усилия на държавата, местната власт, професионалните сдружения, неправителствения сектор, посочи министърът. Тя обърна внимание върху ролята на т.нар. социален туризъм, който насърчава вътрешните пътувания и здравословния отдих на българите.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси по поддръжката на материалната база на хижите в България и стопанисването на пещерите, с които страната ни е много богата. Министерството ще изиска подробна информация за тях и ще насърчи публично-частното партньорство за привличане на повече посетители, както и за улесняване на достъпа до тях.

Ние като институция сме готови да съдействаме според правомощията си, за да се намери най-добрият изход по тези и други дискусионни теми. Така туристическите региони с обекти на БТС ще могат да приемат по-голям брой български и чуждестранни гости, посочи министър Николова.

Доц. Росманов покани вицепремиера на предстоящия форум и приветства подновения диалог между държавата и БТС, което ще улесни решаването на неотложните проблеми.

Последвайте канала на

Novini.bg
398 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
симулантка

2020.09.25 | 22:00

1
срещите не пълнят хазната
среща направи

2020.09.25 | 22:01

2
и заплатата си вземи ...

Добави коментар

Водещи новини