България държи успешно епидемията под контрол, докладваха на Борисов. НОЩ се завръща в ефир

България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс от предпазни средства и медикаменти за срок до 6 месеца напред.

Това докладва министърът на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на среща на Националния оперативен щаб в Министерския съвет.

Още данни от актуалната ситуация с разпространението на COVID-19 у нас и прилаганите мерки пред министър-председателя представиха също председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на щаба проф. Тодор Кантарджиев, директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и министърът на финансите Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Здравният министър изтъкна, че България заедно с още три страни са единствените в Европа с отрицателна тенденция от минус 6,5% по отношението на новорегистрираните случаи през последните две седмици. Докато за същия период средната тенденция в Европа е за покачване от плюс 22%. „Готовността на здравната ни система продължава да е на високо ниво“, посочи министър Ангелов.

„В България много добре се управлява прилагането на мерките за справянето с коронавируса. Така, че към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме“, акцентира министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът бе категоричен, че няма да се правят КПП-та и опроверга всякакви спекулации за затварянето на градове и въвеждане на нови ограничения за хората. Борисов изтъкна, че държави с по-строги мерки от тези в България, в момента са с много по-лоши показатели от нас.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разпореди да се възобнови практиката за предоставяне веднъж седмично на медиите на актуална информация за епидемичната ситуация у нас на брифинги с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.

„На първо място ни е важно здравето, на второ – да запазим икономиката да работи“, подчерта Борисов.

Той добави, че благодарение на мерките 60:40 и 80:20 са запазени близо 300 000 работни места и изрази специална благодарност към всички доктори, сестри, лаборанти и санитари за денонощните им грижи във времето на пандемия.

„Увеличението на заплатите в РЗИ и социалните служби с 30% е абсолютно изработено, заслужено и оценено от хората“, категоричен бе българският министър-председател. В хода на срещата финансовият министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през докладва на премиера, че в проектобюджета за догодина са предвидени средства за заявените в Европейската комисия бройки ваксини, както и ресурс за осигуряването на лични предпазни средства и дезинфектанти. Гарантирано е също изплащането на подкрепата от 1000 лв. на хората на първа линия в борбата с коронавируса като ще бъде удължен срокът за получаване и ще бъде разширен обхватът на медицинския и немедицинския персонал, имащи право на подкрепата. Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 посочи, че ситуацията във въоръжените сили също е под пълен контрол, не се допуска разпространение на заразата при курсантите и учебният им процес е в ход.

Директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев докладва, че обстановката в София по отношение на коронавируса е спокойна и регионалните здравни инспекции имат готовност да предоставят предпазни средства при поискване.

Коментари

 1. 2020.09.25 | 18:12
  Учудващо е , че все още има хора, за които не е ясно , че това е световна конспирация за ново робство , за налагане на тотален контрол на хората на Земята и числеността на населението !
  1. 2020.09.25 | 19:40
   Не ходя на митинга, защото съм интелигентен и разбирам ситуацията. А Мангъров е непризнат доктор от всички, които се занимават с наука и здравеопазване. Дори и международно, тук му вярват хора, които са на ниско интелектуално равнище. А за министър ще е катастрофа чудовищна.
  2. 2020.09.25 | 19:01
   До този по - отдолу : Бойко , не псувай ! Аз не съм Президент на България ! Обикновен гражданин съм , но образован !
  3. 2020.09.25 | 18:58
   Не е толкова учудващо , защото идиотите се плодят като зайци , а пък има и продажници и предатели като гроберастите !
  4. 2020.09.25 | 18:53
   майка ти да eбa мpъсен боклук ти защо не ходиш на митинга продажна cвиня
  5. 2020.09.25 | 18:51
   няма никаква онспирация
  6. 2020.09.25 | 18:32
   Пропусна и че, метеорит щеше да падне на Земята, което ще бъде пагубно за човечеството и ще измрем, за това беше наложена карантината, уж за вируса, а всъщност да останем с близките си. Забрави да го напишеш, нали? И пропусна, че 5G технологията, заради нея беше карантината. Такива идиоти като теб, вярват в Бог а не вярват че има вирус. Изумен боклук, сигурно и на митинга ходиш!
 2. 2020.09.25 | 18:55
  Против КОВИД - 19 са необходими 3 мерки : Оставка на Борисов , закриване на Щаба , Мангъров министър на здравеопазването !
 3. 2020.09.25 | 18:19
  Повсеместен идиотизъм на най - високо ниво ! Лекари и пациенти започнаха да се държат така сякаш до вчера всички са били безсмъртни и от днес има само една заплаха за здравето и живота – и тя е Ковид-19 ?!
  1. 2020.09.25 | 18:25
   Просто болестта е силно заразна. Ти може да я преболедуваш леко, ако си млад, непушач, в зависимост от организма. Но, можеш да заразиш други, които няма да я понесат леко. Всичко се правеше за добро, такива Супермени като теб и СПИН не го лови сигурно. Тъпаци.
 4. 2020.09.25 | 18:23
  ДНЕСКА В БГ ЩЕ ПОЧИНАТ ОКОЛО 250 ЧОВЕКА ! 120 ХИЛЯДИ ПО СТАТИСТИКА НА ГОДИНА!ИМА 5 ОТ КОРОНА, ТАКА КАЗВАТ!ОСТАНАЛИТЕ????
 5. 2020.09.25 | 18:17
  Признание : Общата смъртност в страната спадна с над 10%, защото хората спряха да ходят на лекар и да се правят рискови операции“ – член на ЩАБА ???!!!
 6. 2020.09.25 | 18:14
  В България общата смъртност бележи спад , защото хората намалиха посещенията си при лекарите поради недоверие и финансови причини ! Здравеопазването ни е трагично , лекарите са търгаши с ниска компетенция ! Интересува ги главно джоба им! Имат за пример Чекмеджето !
 7. 2020.09.25 | 18:11
  Управляват ни негодяи и лъжци ! Престъпници и чужди слуги !
 8. 2020.09.25 | 18:10
  В България общата смъртност бележи спад , защото хората намалиха посещенията си при лекарите поради недоверие и финансови причини ! Здравеопазването ни е трагично , лекарите са търгаши с ниска компетенция ! Интересува ги главно джоба им! Имат за пример Чекмеджето !
 9. 2020.09.25 | 18:07
  ...ПОКРАЙ МЕРКИТЕ ЗА КОВИД-19 ДРАСТИЧНО Е НАМАЛЯЛА БРОЙКАТА НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ ХЕПАТИТ , А И ОТ СЕЗОНЕН ГРИП ...!!! ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ УСЛОЖНЕНИЯТА ОТ СЕЗОНЕН ГРИП ПРЯКО ВЛИЯЯТ НА СМЪРТНОСТТА ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ БОЛЕСТИ ... МОИТЕ РОДИТЕЛИ СИ ОТИДОХА СЛЕД ГРИП ...!!!
 10. 2020.09.25 | 17:53
  Браво Бойко. Благодарим ти, народа е с теб. Остави онез хиляда души, които с фотошоп се правят на стоИлядии... ))) арменеца е заангажирал семейството си, бачкат на протеста, и за фотошопа. Добре че не беше на власт бсп. Мухльовци много.
  1. 2020.09.25 | 18:02
   чеекмедже чекмеедже
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет