Депутатите подкрепиха предложението на "Воля" да се забрани продажбата на енергийни напитки на деца

  • 25 септември 2020 12:33

  • 1730
  • 0
Депутатите подкрепиха предложението на "Воля" да се забрани продажбата на енергийни напитки на деца
© Булфото (архив)

ПГ "Воля - българските родолюбци" поздрави в декларация колегите си народни представители, подкрепили предложенията им за забрана употребата на енергийни напитки и нетютюневи изделия за пушене. Декларацията от парламентарната трибуна представи Полина Цанкова, заместник-председател на ПГ "Воля - българските родолюбци". Цанкова призова за обединение в защита здравето и живота на българчетата.

Поводът за декларацията е приемането на първо четене на предлаганите от "Воля" промени в Закона за здравето и в Закона за закрила на детето. Вчера въпросните текстове са били гласувани на заседание на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

От "Воля" предлагат с промени в Закона за здравето да се забрани продажбата, закупуването и предоставянето по какъвто и да е начин на енергийни напитки на лица до 18-годишна възраст. С промени в Закона за закрила на детето се предлага да се забрани употребата, продажбата и предлагането, на всички нетютюневи изделия за пушене на лица под 18-годишна възраст.

Полина Цанкова, която е и вносител на промените в Закона за здравето, заяви от парламентарната трибуна, че употребата на енергийни напитки оказва пагубно влияние върху здравето на децата.

Надявам се, че ще се включите активно с предложения между първо и второ четене. Трябва да се обединим и да покажем, че здравето и животът на българчетата са национален приоритет, заяви Цанкова.

,,За съжаление се оказа че в Народното събрание има политическа партия, която постави партийният си интерес над здравето на децата'', посочи Цанкова. Тя визира колегите си народни представители от "БСП за България", които вчера не са подкрепили направените предложения за промени.

Марешки: БСП ни направиха най-бедната държава в Европа, те са срам

Явно за тях по-важно е не какви са идеите, а кой ги предлага, защото явно са свикнали да търсят врагове, а не партньори, посочи депутатът.

,,Така групата на БСП затвърждава мнението на много българи, че социалистите не могат да са алтернатива, не могат да обединят народа, не могат да са лицата на промяната, която те очакват. Опитът им да провалят едни добри законодателни идеи всъщност отново ни припомни, че социалистическите управления през прехода се характеризират точно с тази дума - провали'', каза още Цанкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини