Декларация на Марешки разбуни страстите в пленарна зала

  • 23 септември 2020 15:04

  • 8142
  • 25
Декларация на Марешки разбуни страстите в пленарна зала
© Булфото (архив)

Лидерът на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, който е и заместник-председател на Народното събрание, поиска от парламентарната трибуна оставките на народни представители от левицата. От "БСП за България" продължиха да настояват за оттеглянето му от поста зам.-председател на парламента.

Припомняме, миналата седмица под формата на декларация от ПГ "БСП за България" настояха за оставката на Марешки във връзка с получената от него осъдителна присъда за изнудване и рекет, постановена от Варненския апелативен съд.

Днес в декларация от името на ПГ "Воля-българските родолюбци" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 заяви, че е нямало да обърне внимание на това искане от страна на опозицията, ако не са били хилядите писма, които е получил в знак на подкрепа от българските граждани. Марешки заяви, че с въпросните писма, гражданите припомняли на Марешки, "кои са им душманите" и определи депутатите от ПГ на "БСП за България" като "многомандатници", които сега се опитват да се представят като лица на промяната.

"Воля": Долу ръцете от г-н Марешки!

"Сега като прочета, виждам, че всички тези, които 2013 г. са били изгонени от българския народ чрез едногодишни протести, сега стоят на предните банки на "БСП за България", те сега обещават светлото бъдеще", посочи Марешки и изброи по списък имената на: Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Драгомир Стойнев, Филип Попов, Антон Кутев, Георги Андреев, Георги Гьоков.

В декларацията си Марешки припомни, че лидерът на левицата Корнелия Нинова и в правителството на Симеон Сакскобургготски и на Иван Костов - е била изпълнителен директор на "Техноимпекс" и заместник-председател на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт", а в правителството на Сергей Станишев е била заместник-министър на икономиката и енергетиката и е била уволнена заради разкрития за големи злоупотреби в ресора й.

За колегата й Румен Гечев, Марешки посочи, че в правителството на Жан Виденов е бил заместник-председател на Министерски съвет и министър на икономическото развитие. По думите му тогава пенсиите са били три долара, а заплатите - пет долара. "Чудовищна инфлация, фалит на банковата система, правителството е изгонено след бунтове и огромни протести", каза Марешки и заяви, че всичко това е част от "БСП за България".

Веселин Марешки: Всеки, който се е докосвал до властта, има своята вина за корупцията у нас

Депутатът от левицата Антон Кутев в процедура по начина на водене заяви, че да му дава морални оценки човек с присъди е "свинщина от висок порядък". Марешки, също в процедура по начина на водене каза, че има свидетелство за съдимост, в което пише, че е неосъждан. Той поиска председателят на парламента Цвета Караянчева да прекъсва говорещия при изричането на лъжи. Към депутатите от левицата Марешки се обърна с думите: "Вие сте изгонени от българските граждани и нямате право да бъдете тук, аз пък искам вашата оставка".

ГДБОП разплита нов случай: Фейсбук гръмна от фалшиви профили на Марешки

Георги Свиленски от "БСП за България" отговори на Марешки, че когато осъден човек на четири години, заема позицията заместник-председател на НС, най-нормалното е да се оттегли и да изчака или потвърждаването на присъдата или да си я излежи. По думите му вместо това, той застава на тази трибуна и започва да дава оценки на депутати, спечелили един милион гласове, предаде БТА. Свиленски определи думите на Марешки като "нелепости" и настоя председателят на парламента да го отстрани от трибуната, която е заел в качеството му на заместник-председател на парламента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8142 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
кккккк

2020.09.23 | 16:24

10
Евала на Марешки. Истината боли.

2020.09.24 | 06:17

25
Истината е, че ЦК на БКП организира прехода, а престъпната група БСП, СДС и ДПС го претвори в дело. В резултат се обра държавата, съсипа се промишлиност и селско стопанство, внасяме долати и лук и отидохме на последно масто в Европа. А сега същите тези пищят, че сме изостанали и искаг бунт, финенсиран от червените олигарси. Предатели!
Силвия

2020.09.23 | 17:17

16
Коя истина ? Че е ОСЪДЕН на 7 години затвор с влязла ефективна присъда за РЕКЕТ,ИЗНУДВАНИЯ и КРАЖБИ ли ?
Куку

2020.09.23 | 22:50

24
Мафиоти в парламента. Осъден е парламента. Престъпници в парламента. Това е България.
баба ти

2020.09.23 | 18:24

23
БРАВО МАРЕШКИ - червените гниди никога няма да си признаят позора от миналото, за това САМО факти и постоянен терор на бсп-лъжците
Севделина Алексиева

2020.09.23 | 18:23

22
Марешки не трябва да се притеснява, защото в затвора няма да му трябва вибратор. Там ще го даряват с младежкаи суджук.
Като ги сложат с Тиквата в една килия

2020.09.23 | 18:06

21
ще си оправят отношенията, време ще има.
Гого

2020.09.23 | 17:54

20
Браво Марешки бой по червената сган
Всеки ден разкрития за седерската мафия

2020.09.23 | 17:44

19
у нас.
Марешки - седесарски мафиот,

2020.09.23 | 17:43

18
мутренската групировка на тъпата Тиква, след като не можа да се справи с Черепа, подхвана групировката на Марешки, чакаме новини.
От НАРОДА

2020.09.23 | 17:19

17
МАГАРЕШКИ ти си много НАГЪЛ човек се се въртиш около ГЕРБ да ти се РАЗМИНЕ ЗАТВОРА каква си ЛИСИЦА.

2020.09.23 | 17:07

15
мърша долна..всички го рабраха колко струва.,един плаж и дава дупе

Добави коментар

Водещи новини