Социолог: Борисов и Радев вече не могат да седнат на една маса

Конфликтът между президент и премиер вече е в такава точка, че не може да се седне на една маса, смята Евелина Славкова от агенция "Тренд" в ефира на Нова телевизия. Това ще бъде изтълкувано като предателство от привържениците на единия или другия.

"Борисов остави протестът да се партизира. Той вече трябва да се трансформира. И от вчера вече има позитивна програма", заяви Първан Симеонов от "Галъп".

"Борисов вече прилича на Тръпм. Срещу него протестира либералния елит, докато той слуша мълчаливото мнозинство и иска да сключи пакт с него. Заради това ходът на Каракачанов бе силен. В тази ситуация двете основни партии загубиха периферия и хората вече търсят трета алтернатива - дали Слави Трифонов, дали "Да, България" или не гласувай. Каквото и да стане на тези избори те ще бъдат оспорени", каза още той.

Румяна Коларова: Потенциалът на протеста за промяна се ограничава

"Да, протестът става все по-партиен и заради това започва да губи", смята Евелина Славкова. "Слави Трифонов печели най-много от ситуацията в момента. Президентът много рискува от седянето на една маса. И ако той го направи, може да излезе, че той става говорител на протеста, което няма да се хареса. С наближаването и на зимата, протестът вече заприличва на някакъв фон. И ще дойдат редовните избори", допълва тя.

"Отровното трио вече влиза в полезрението на хората. Все повече те се по-разпознаваеми. Но за всеки протест това е клопка. Защото така става проект. Като станат много великите народни въстания, те стават обикновени. Използването на национални празници за подобни акции има обратен ефект", обяснява Симеонов. "ГЕРБ вече е много демонизиран", допълни той.

"ДПС отдавна играе много добре политическата игра. Идеята им за експертно правителство винаги е стояло. Те очакват да участват във властта", каза още Славкова. "Защото отдавна не са били директно във властта", каза още тя.

Коментари

 1. 2020.09.23 | 11:13
  ГОСПОД БОГ И ДЯВОЛА биха могли да имат сговор...?!!! Кога ДОБРОТО И ЗЛОТО са заедно?!!!
 2. 2020.09.23 | 10:57
  Няма голямо начение , че премиер и президент не се разбират , а че има много "странни" хора , които ще вемат да гласуват а Славиту . Много мъка ни чака!
 3. 2020.09.23 | 10:56
  Въпросът е с НАРОДА кой може да седне на една маса , а не политиците
 4. 2020.09.23 | 10:34
  по принцип не се сяда, има си столове за тая работа.
 5. 2020.09.23 | 10:13
  не е необходимо да се разбират,никакво разбирателство с доказан селтак катил,вън от държавата руска подлого!!!!!
 6. 2020.09.23 | 09:53
  Като чета постовете ви и като виждам какъв речник имате,явно сте от утайката,която ни влече към дъното.
 7. 2020.09.23 | 09:37
  71 години вече глад и мизерия заради еврейската идеология и нейните изпълнители заблуждаващи хората
 8. 2020.09.23 | 09:12
  Да ти го дам фостата на теб и Черепа, и Радка Льотчикова! Първан отзад Еван.
 9. 2020.09.23 | 09:08
  Първане, платен подлезурко, по-нелепо изказване не си правил. Закривай си агенцията, тъпанар. Либералния елит протестира срещу Борисов... Кой е този елит?! Сърбия, дубай, мая галева, румен фонтана, дамбовеца, пинокио?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет