Румен Радев: Бояджик е символ на непокорния български дух, който винаги се стреми към свобода

Бояджик е символ на славната и нерядко трагична българска история. Символ на непокорния български дух, който се е стремял винаги към свобода, достойно и просветено бъдеще. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствие към жителите и гостите на село Бояджик, където е на посещение.

Президентът напомни, че закономерно днес хиляди ще се стекат във Велико Търново, където преди 112 години бе обявена прокламацията, която възвърна България като равноправна държава на световната сцена, но пътят към българската свобода и независимост е дълъг и минава през стотици населени места.

Радев коментира призива на Каракачанов да си подаде ръка с Борисов

В словото си Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои трагичните събитията по време на Бояджишкото клане през 1876 г., както и спомена за българите от Бояджик, останали неподвластни на властта на поробителя. За ужасяващото „Кървавото хоро“ на избитите впоследствие от башибозука младежи, плачът на децата, оцелели по чудо в прегръдките на своите убити родители. „Такава е цената на българската свобода, на българската независимост, защото именно от пепелищата, от напоената с кръв земя, от хилядите жертви възкръсна България“, посочи президентът.

Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че Бояджик ни дава основания да не гледаме само в миналото и че непоколебимият български дух може не само да променя собствената си история към по-добро, но и историята на света. Държавният глава припомни, че след броени дни страната ни ще отбележи годишнина от рождението на създателя на първият цифров електронен компютър Джон Атанасов, чиито корени са именно от Бояджик. В знак на признателност към огромните постижения на световноизвестния изобретател е и учредената от президентската институция награда „Джон Атанасов“.

На 5 октомври т.г. за пореден път ще бъдат отличени млади изтъкнати български учени за своя принос в областта на компютърните науки и информационните технологии. Убеден съм, че искрата към знанието и напредъка, запалена у нас от нашите възрожденци, няма никога да угасне, посочи държавният глава.

Радев: Признателността към нашите предци ни задължава да градим правова държава с независимо правосъдие

„Тук, сред вас, потомци на славни героични българи и иноватори, расте следващото поколение, което ще даде своя значим принос за прогреса на България“, заяви още в своето приветствие към жителите и гостите на Бояджик президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По-късно държавният глава проведе среща с кмета на Бояджик Елена Маджарова, с кмета на Община Тунджа Георги Георгиев и общественици от региона. Президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поднесе цветя и отдаде почит пред Паметника на "Априлци" край Бояджик.

Коментари

 1. 2020.09.22 | 18:40
  не го наричайте повече президент и държавен глава - не обиждайте институцията!
 2. 2020.09.22 | 18:19
  От злоба няма да можеш и мандата да си изкараш,просто ще пукниш,като Сираков.
 3. 2020.09.22 | 15:58
  Не мога да разбера ---кога българското общество възпита и роди такова егоцентрично същество и защо ТО стигна до това да бъде президент?????Когато всичко свърши и Гешев го осъди за престъпления срещу държавата , ще се окаже че е с много психологически мании вкоренени от комунизма....а той не прощава и за поколения напред....смърт за комунистите....
 4. 2020.09.22 | 15:35
  Лайнар, защитаващ чужди интереси. Марш от България
 5. 2020.09.22 | 15:27
  проруски червен катил!!!!!!!
 6. 2020.09.22 | 15:14
  Г-н Радев ,добре знаем ,че сте кремълска подлога и болшевишки агент ,така че - спестете ни гробовните си излияния по повод празника ,тъй като знаем ,че тази дата и този празник е докарвал до бяс управниците на Русия от тогава ,та и до ден днешен. Скрийте се ,не се показвайте и не говорете - много ви личи злобата ,ненависта и безсилието ,което ви "друса" .
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет