Стефан Тафров: В условията на глобализация всички държави са зависими една от друга

  • 22 септември 2020 10:18

  • 325
  • 2
Стефан Тафров: В условията на глобализация всички държави са зависими една от друга
© Булфото (архив)

„ООН е тъжно място. Тази дипломатическа машинария, която представлява организацията, в момента работи по-трудно“. Това каза пред БНР Стефан Тафров, бивш постоянен представител на България в ООН, по повод началото на големия дебат на Общото събрание на ООН.

Според него в дипломатическите среди има въпросителни дали американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще продължи линията си на подкопаване на многостранната дипломация, на институциите на ООН, и дали няма да обяви допълнителни съкращения от американската вноска в бюджета на организацията.

„Това, че България е член на Европейския съюз, засилва много нашия глас. Прави ни много по-авторитетни“, допълни Тафров в предаването „Преди всички“ и подчерта, че протестите дават сигнал за проблеми в съдебната система и в демокрацията у нас, а това е лош знак и намалява възможността за влияние в дебата по време на общото събрание.

„В условията на глобализация всички държави са зависими една от друга. ООН, при цялата си нереформираност, е необходима организация, за да помогне на човечеството да се справи с глобалните предизвикателства... Самото членство на една страна в ООН е официалното признание на международната общност за нейната свобода и независимост“.

Последвайте канала на

Novini.bg
325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бай Хой

2020.09.22 | 11:15

1
Един от моите мазни седесарски плъхове-пеераст по душа и поведение, боклук отвсякъде.
Бай Хой

2020.09.22 | 11:19

2
Има още много за изтребване- Фил Димитров, Саломон Пасе, Ал Йо...

Добави коментар

Водещи новини