Проф. Близнашки разкри какво се крие зад проекта на Радев за нова Конституция

Трудно ще се събере мнозинство от две трети, което да даде санкция за свикване на ВНС. Това е сложна задача, още повече, че управляващата партия се изкуши да създава нова конституция. Аз очаквах да внесат един законопроект с няколко пункта за промени, които предполагат свикване на ВНС. Това щеше да бъде по-рационалният подход, който би довел до успех. Това каза в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR преподавателят по конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

"Беше важно да се предприеме това начинание, защото по този начин всички останали се принуждават да сложат своите идеи и проекти на масата. Това беше добре премислен ход. Това ще бъде една голяма битка. Кулминацията ще бъде догодина", прогнозира той.

Доц. Антоний Гълъбов коментира освобождаването на президентския началник на кабинета

"Проектът на президента ще бъде за една авторитарна конституция, за концентриране на властта в ръцете на едно единствено лице, в случая на президента. Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на няма какво да предложи на нацията, пред него няма хоризонт. Той действа отвъд своите правомощия. Президентът нарушава Конституцията по един категоричен начин", смята проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

"Дебатът за нова конституция ще се гледа в следващото народно събрание. Независимо каква конфигурация ще се получи - тя няма да бъде трайна и убедителна. Това ще бъде фрагментиран парламент и ще се правят безпринципни коалиции. Най-добрият начин за коалиция ще бъде на тема висша политика, т. е. държавното устройство на страната, допълни преподавателят по конституционно право", посочи проф. Близнашки.

По повод машинното гласуване, проф. Близначки заяви, че опозицията се хвана за това, но тези машини ще създадат огромни проблеми на електората на БСП. "Тези хора въобще няма да могат да се оправят с машинното гласуване. Но БСП създаде една истерия", каза още бившият служебен премиер.

Коментари

 1. 2020.10.01 | 16:28
  Професорче, зад голата ти фразеология, прозира вълчия ти глад за пари и власт. Продажници, като теб, са ясни. В пенсия и на опашка пред пощата!
 2. 2020.09.22 | 17:12
  Професоре,президента е единственият,който мисли за България!!! А пък ти продажен плужек,що не вземеш да се гръмнееш
 3. 2020.09.22 | 12:05
  Тоя на стари години се излага за жълти стотинки се продава ,изправи бе човек стига лази.
 4. 2020.09.22 | 09:22
  Г-н Близнашки, Вие сте специалист по конституционно право. Щом президента "Президентът нарушава Конституцията по един категоричен начин", ми дайте го на конституционния съд и му направете един истински импийчман. Какво чакате. Май нещо не Ви стиска, дали няма да се изложите.
 5. 2020.09.22 | 02:50
  И като я промените тая конституция , че кво? , хората във власта ще промените ли? Ще промените ли г0ведарското мислене на българите? Ще спрете ли да ни залъгвате с глупостите за Европейски Съюзи и демокрации разни ? Защо се напъвате да играете театри? Просто ки крадете доколкото може , не бъдете поне лицемери, гнусни сте, жалки сте , мънички сте . Не виждате ли , че никой не иска да стои тука и да ви бачка и да ви плаща данъци. Тия пари като ги откраднете после не виждате ли , че до никъде пак ще я докарате ? Не виждате ли, че децата ви са умствено изостанали , както самите вие ?
  1. 2020.09.22 | 08:48
   Еми махай се бе боклук, какво правиш още тука! Да остана читави хора само които да работят и да развиваме държавата, не мрънкащи които само чакат някой да ги оправи. Върви да минеш чинии за много пари и да живееш като скот в някоя дупка
 6. 2020.09.22 | 08:05
  близнашки ибрика на тиквата .
 7. 2020.09.22 | 05:15
  "Проектът на президента ще бъде за една авторитарна конституция, за концентриране на властта в ръцете на едно единствено лице, в случая на президента. Румен Радев няма какво да предложи на нацията, пред него няма хоризонт. Той действа отвъд своите правомощия. Президентът нарушава Конституцията по един категоричен начин", смята проф. Георги Близнашки. Kyde sa faktite, jalyk trol ?
  1. 2020.09.22 | 08:04
   нарушава я тиквата
 8. 2020.09.22 | 02:02
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
 9. 2020.09.21 | 23:45
  Ближе Боковият и още как...!Та нали се надяваше наш Боко да го коронова за министър на правосъдието,на мястото на Барни Ръбъл...
 10. 2020.09.21 | 23:40
  ...,пааак Ближеш на Бойко -...г..за...!
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет