Доц. Антоний Гълъбов коментира освобождаването на президентския началник на кабинета

21 септември 2020 18:04

Доц. Антоний Гълъбов коментира освобождаването на президентския началник на кабинета
© bulphoto (архив)
3844 4

"Не е обезпокояващо това, че има повече политически формации в дясното политическо пространство, а това, че всяка от тях иска да събира около себе си другите, което не е типичната дясна политическа логика", коментира пред БНР социологът доц. Антоний Гълъбов - преподавател в Нов български университет.

Той обясни, че дясната политическа логика е всеки да запази самостоятелността си, но да се научи да партнира с другите. Думите му са във варъзка с учредяването на инициативния комитет за партията "Републиканци за България" на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов: Бойко Борисов няма да бъде следващият премиер на България

"Хората, които се бяха събрали, имат разбирането за това, че е необходима по-прагматична политика. Независимо от ясния анонс на г-н Цветанов, че става дума за евро-атлантически ценности, съществува разбирането, че това ще е прагматичен проект, който ще е организиран добре, и ще се опитва да постига целите си ефективно".

Доц. Гълъбов прогнозира редовни парламентарни избори и посочи, че вече са дадени заявки и за други политически проекти, които ще се включат в надпреварата - КОД на Петър Москов и надграждане на движение "Русофили" на Николай Малинов до политически субект.

"Картината ще бъде доста разнообразна", прогнозира той.

Доц. Антоний Гълъбов посочи, че е необходим дебат за това какъв тип произвежда Конституцията, защото, според него, тя произвежда премиерска, а не парламентарна република. Той определи опита за фокусиране на общественото внимание върху машинното гласуване като опит да бъдат заблудени гражданите: "Машинното гласуване няма да гарантира нищо повече от това да намали малко броя на грешките, които допуска самият избирател".

Доц. Гълъбов уточни, че не става дума за машини за броене на вота, а само за машини за гласуване.

"Има опит за игра с публиката", коментира той. По думите му най-големият проблем е мотивирането на избирателите.

Социологът коментира освобождаването на президентския началник на кабинета Калоян Методиев и появилото се обяснение, че той е приел покана да присъства на тържество от Корнелия Нинова: "Ако това е наистина причината, това потвърждава амбицията на Румен Радев да се еманципира от БСП напълно и да изземе лидерската позиция в това пространство".

Мая Йорданова
3844 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар

2020.09.21 | 20:55

8542
радеФ,Ептен се уля ЦЪРВУЛ отивай си по мило по драго
Светлина ! Повече светлина !

2020.09.21 | 20:16

8503
Каунчето все повече вкисва и става отвратително на вкус и мирис . А до новите избори през пролетта съвсем сигурно ще изгние и ще бъде изритано към кофата за политически отпадъци.
Даа

2020.09.21 | 19:11

8457
Антоний гълъбов не вярва на машините, като всички герберасти! Ами тогава да гласуваме с гълъби. Антония ще брои гълъбите.......
чуден човек

2020.09.21 | 18:47

8435
Тоя па Гълъбов !!! Радевчето искало да се "еманципира" от Корни и от червените ?! Как ще стане тази работа ,при положение ,че и той ,и тя се хранят от ръката на един и същи господар (един ,дето седи в Кремъл) и захлебват от едни и същи олигарси ( един ,дето е в Дубай ,един ,дето е в Белград и няколко ,дето търкат нарове на "майор Векилски") ???!!!

Добави коментар