Доц. Антоний Гълъбов коментира освобождаването на президентския началник на кабинета

"Не е обезпокояващо това, че има повече политически формации в дясното политическо пространство, а това, че всяка от тях иска да събира около себе си другите, което не е типичната дясна политическа логика", коментира пред БНР социологът доц. Антоний Гълъбов - преподавател в Нов български университет.

Той обясни, че дясната политическа логика е всеки да запази самостоятелността си, но да се научи да партнира с другите. Думите му са във варъзка с учредяването на инициативния комитет за партията "Републиканци за България" на бившия втори в ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Цветанов: Бойко Борисов няма да бъде следващият премиер на България

"Хората, които се бяха събрали, имат разбирането за това, че е необходима по-прагматична политика. Независимо от ясния анонс на г-н Цветанов, че става дума за евро-атлантически ценности, съществува разбирането, че това ще е прагматичен проект, който ще е организиран добре, и ще се опитва да постига целите си ефективно".

Доц. Гълъбов прогнозира редовни парламентарни избори и посочи, че вече са дадени заявки и за други политически проекти, които ще се включат в надпреварата - КОД на Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва и надграждане на движение "Русофили" на Николай Малинов до политически субект.

"Картината ще бъде доста разнообразна", прогнозира той.

Доц. Антоний Гълъбов посочи, че е необходим дебат за това какъв тип произвежда Конституцията, защото, според него, тя произвежда премиерска, а не парламентарна република. Той определи опита за фокусиране на общественото внимание върху машинното гласуване като опит да бъдат заблудени гражданите: "Машинното гласуване няма да гарантира нищо повече от това да намали малко броя на грешките, които допуска самият избирател".

Доц. Гълъбов уточни, че не става дума за машини за броене на вота, а само за машини за гласуване.

"Има опит за игра с публиката", коментира той. По думите му най-големият проблем е мотивирането на избирателите.

Социологът коментира освобождаването на президентския началник на кабинета Калоян Методиев и появилото се обяснение, че той е приел покана да присъства на тържество от Корнелия Нинова: "Ако това е наистина причината, това потвърждава амбицията на Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да се еманципира от БСП напълно и да изземе лидерската позиция в това пространство".

Коментари

  1. 2020.09.21 | 20:55
    радеФ,Ептен се уля ЦЪРВУЛ отивай си по мило по драго
  2. 2020.09.21 | 20:16
    Каунчето все повече вкисва и става отвратително на вкус и мирис . А до новите избори през пролетта съвсем сигурно ще изгние и ще бъде изритано към кофата за политически отпадъци.
  3. 2020.09.21 | 19:11
    Антоний гълъбов не вярва на машините, като всички герберасти! Ами тогава да гласуваме с гълъби. Антония ще брои гълъбите.......
  4. 2020.09.21 | 18:47
    Тоя па Гълъбов !!! Радевчето искало да се "еманципира" от Корни и от червените ?! Как ще стане тази работа ,при положение ,че и той ,и тя се хранят от ръката на един и същи господар (един ,дето седи в Кремъл) и захлебват от едни и същи олигарси ( един ,дето е в Дубай ,един ,дето е в Белград и няколко ,дето търкат нарове на "майор Векилски") ???!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет