Румен Радев обсъди с американски представители увеличаването на инвестициите от САЩ

  • 18 септември 2020 15:57

  • 1246
  • 4
Румен Радев обсъди с американски представители увеличаването на инвестициите от САЩ
© Прессекретариата на президентството

Перспективите за увеличаване на инвестициите от САЩ в България в сфери с висока добавена стойност, насърчаване на младежките програми за бизнес обучение и осъществяването на повече общи проекти в областта на дигиталната свързаност в Източна Европа, обсъдиха на среща на „Дондуков“ 2 президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и представители на Американската търговска камара в България. Това сдъобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Камарата обединява над 330 американски, български и мултинационални компании, които развиват икономическа дейност у нас и е член на Търговската камара на САЩ и на Европейския съвет на Американските търговски камари (AmChams in Europe).

Екатерина Захариева представи приоритетите на България в инициативата "Три морета" пред посланиците на страните, участващи във формата

Американските търговски камари в Европа са заявили подкрепа за регионалната инициатива „Три морета“ с Декларацията от Любляна през 2019 г. и имат готовност да подкрепят и нейното българско председателство през 2021 г., беше подчертано на срещата. „Три морета“ има за цел да насърчи транспортната, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа, като част от общия европейски пазар, като редица високотехнологични компании от САЩ вече проявяват интерес за партньорство и инвестиции в нейните рамки.

Икономическото и социално сближаване в Европа е задължително условие за устойчивото развитие на ЕС и изисква активен образователен и научен обмен, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите на президента предстоящото българско председателство на „Три морета“ през 2021 г. ще постави фокус освен върху транспортната и енергийна свързаност и върху регионалния обмен в образованието, науката и иновациите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1246 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
67

2020.09.21 | 08:08

4
Това е фалшива новина изфабрикувана от Бабикян

2020.09.18 | 19:34

3
Бил обсъдил? кой си ти бе господине, до вчера си тътри краката в казармата сеге искаш акъл да даваш.

2020.09.18 | 16:52

2
Оставка, фстмак!! Предател!!!
бай шиле

2020.09.18 | 16:04

1
ОСТАВКА НА ШАЙКАТА ВЕДНАГА АМА НЕ ЗАБАВНО

Добави коментар

Водещи новини