Проф. Христова: Не драматизирайте със заразените в училищата деца и учители с COVID-19

  • 18 септември 2020 14:10

  • 1030
  • 1
Проф. Христова: Не драматизирайте със заразените в училищата деца и учители с COVID-19
© Pixabay

Не трябва да драматизираме ситуацията със заразените в училищата деца и учители, но трябва да сме отговорни, защото COVID-19 е все пак една респираторна инфекция, а тези инфекции много трудно се ограничават и се иска още по-строго спазване на мерките. Това каза заместник-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

По думите ѝ това, че децата са преболедували други коранавируси преди, сега им създава кръстосан имунитет към коронавируса и затова те го преболедуват леко.

Доц. Кунчев: Този вирус прави каквото си иска, ама буквално

"Есента и началото на зимата острите респираторни заболявания ще зачестят, само че сега акцентът е върху коронавируса, защото той е доста по-сериозно заболяване и както се разбра, ще продължи и другата година. Хубавото е, че вече се научихме да спазваме дистанция и да си носим маските. Децата са едни малки възрастни и се вижда, че и те се отнесоха отговорно. Цялата отговорност пада върху спазване на мерките и занапред от всички“, коментира специалистът пред БНР.

Тя припомни, че трябва да се проветряват стаите, да се носят маски в коридорите и заяви, че очаква да се направят в бъдеще изследвания за ефекта от тези мерки.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1030 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.18 | 15:14

1
Дали ще е драма, когато го разнесат по домовете си и баби/дядовци/родители започнат да мрат? Няма драма, просто статистика, нали?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини