Проф. Христова: Не драматизирайте със заразените в училищата деца и учители с COVID-19

Не трябва да драматизираме ситуацията със заразените в училищата деца и учители, но трябва да сме отговорни, защото COVID-19 е все пак една респираторна инфекция, а тези инфекции много трудно се ограничават и се иска още по-строго спазване на мерките. Това каза заместник-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13762

По думите ѝ това, че децата са преболедували други коранавируси преди, сега им създава кръстосан имунитет към коронавируса и затова те го преболедуват леко.

Доц. Кунчев: Този вирус прави каквото си иска, ама буквално

"Есента и началото на зимата острите респираторни заболявания ще зачестят, само че сега акцентът е върху коронавируса, защото той е доста по-сериозно заболяване и както се разбра, ще продължи и другата година. Хубавото е, че вече се научихме да спазваме дистанция и да си носим маските. Децата са едни малки възрастни и се вижда, че и те се отнесоха отговорно. Цялата отговорност пада върху спазване на мерките и занапред от всички“, коментира специалистът пред БНР.

Тя припомни, че трябва да се проветряват стаите, да се носят маски в коридорите и заяви, че очаква да се направят в бъдеще изследвания за ефекта от тези мерки.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13762

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.18 | 15:14
    Дали ще е драма, когато го разнесат по домовете си и баби/дядовци/родители започнат да мрат? Няма драма, просто статистика, нали?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет