ВМРО иска отказът от образование да стане престъпление по НК

  • 16 септември 2020 09:23

  • 377
  • 2
ВМРО иска отказът от образование да стане престъпление по НК
© Булфото (архив)

Отказът от образование да стане престъпление по НК искат от ВМРО. Това се казва в позиция на депутатите от партията, изпратена до медиите, по повод началото на учебната година.

Според тях онлайн обучението е затвърдило тезите им относно "опорочения модел на интеграция и опитите за образование сред маргиналните маси".

По информация на ВМРО МОН е осигурило безжичен интернет и лаптопи за нуждите на онлайн обучението в "махалите". Устройствата и интернет връзката са били отказани масово, след като е било уточнено, че тази интернет връзка не е безплатна по принцип, а е само за образователни цели. По думите им предоставени преди време устройства на деца в нужда са били оставяни в заложни къщи или продавани.

Според депутатите от ВМРО, тези обстоятелства са само институционално потвърждение, че интеграцията е напълно провалена и днес тя води до залъбочаващи се обществени процеси, които могат да станат необратими, ако държавата не се намеси в своята пълна категоричност.

От ВМРО настояват още за образователен ценз при гласуване, като според тях този процес може да започне с премахване на номера в бюлетината.

Вълчев: Първият звънец ще удари за близо 59 хиляди първокласници

 

"Категорично настояваме Концепцията за интеграция на несоциализираните маси, предложена от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността да влезе в спешен порядък и да бъде гласувана от Министерския съвет на Република България. Повече от година, по необясними за нас причини, тя събира прах по чиновническите бюра", се казва още в позицията на ВМРО.

От партията допълват, че "хората в гетата имат нужда от помощ, от дългосрочна програма и цялостна промяна на модела на държавна политика спрямо тях".

Последвайте канала на

Novini.bg
377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да

2020.09.16 | 11:09

2
В София няма мръсна анаизация и преистателни навсякъде
Предлагам

2020.09.16 | 11:04

1
Разрушаването на нови сгради дасе наказва със наи тежкото наказание.

Добави коментар

Водещи новини