Румен Радев: Дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка

Управляващите трябва да работят така, че да се пълнят чекмеджетата на гражданите, а не да ги изсмукват, за да пълнят своите собствени чекмеджета. Сега тези от властта с пълните чекмеджета искат да поканят тези долу, от площада, с празните чекмеджета да водят някакъв диалог, което няма как да стане. Дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да могат страните да се чуят и да е ясно как ще работят в интерес на гражданите. Това заяви президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпроси в Трявн, съобщиха от президентския прессекретариат.

Държавният глава подчерта, че всяка власт трябва да води регулярен диалог с гражданите, а не да ги залива с пропаганда за небивали успехи. "Управляващите трябваше с действията си да покажат, че мислят за гражданите, че водят истински диалог с тях, а не да ги обливат с пропаганда", заяви Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Президентът заяви, че подкрепя непримиримостта на хората да търсят правата си заради многобройните  безобразия в управлението.

Попитан за думите на министър-председателя, че "мафията иска да свали правителството" Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи, че е тревожно как с изказването си Борисов сам се е поставил в позицията да определя кой е годен и кой не е да управлява. "Той се постави в позицията на фактор, който да решава дали да предаде на някого управлението, а това може да направи само българският народ. Една такава позиция свидетелства за дълбоко психично разстройство или за тежка форма на автократизъм", посочи президентът.

Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че категорично не приема "новата опорка", която цели да представи кризата в морала и в управлението като "конфликт между премиер и президент, между Министерски съвет и президентската институция". "Това не е конфликт между две личности или сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление", посочи държавният глава.

Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази готовност да седне на една маса с политически партии и с общественици, за да се обсъди бъдещето на България, но това категорично трябва да стане след подаване на оставка на правителството. "Това упорство в момента тласка България към безизходица. Нека когато се подаде оставка, когато се готвим за честни избори, а ще бъдат взети всички мерки те да са честни, тогава всяка партия, всяко движение да заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората", заяви президентът. По думите му, това обсъждане трябва да включи въпроса за управленския модел на страната, така че да не ставаме свидетели на безобразия, които отвращават хората, стават непрекъснато повод за възмущение и тласкат гражданите към площада. Според Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е необходим "пакт за почтеност" както за управляващите, така и фирмите, които ползват обществени поръчки.

Караянчева: Властта ни е легитимна, мафията финансира Отровното трио и други от протеста

Високата температура на общественото недоверие не може да бъде свалена с компреси от открити писма, декларации за безалтернативност на управлението, с имитация на управление, заяви държавният глава във връзка с отвореното писмо на народния представител Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. "Ценя дълбоко неговата гражданска позиция, загриженост и призиви президентът да извади страната от този врящ котел, но държа и да заявя, че загрижеността на г-н Рашидов следваше да бъде заявена още преди години, когато днешните управляващи подклаждаха огъня на този котел, защото след 10-годишното управление на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г търпението на свободните граждани достигна точката на кипене", заяви Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите му, оставката е единственият верен изход за кабинета, за ГЕРБ и за всички почтени, знаещи и можещи членове на тази партия особено след разкритията за безгранична алчност, лъсналата корупция на най-високо място в изпълнителната власт, след управленското безхаберие и невежество. "Роди се силно гражданско общество, което ще настоява за висок морал в политиката, както и за това политиците и управляващите да работят в интерес на хората, а не на личности и партии и олигархични кръгове", допълни президентът.

Невъзможността на днешното управление на България да се справи с кризата, с високите очаквания, които имат българите към него, с провала на борбата с корупцията по високите етажи на властта вече не може вече да се побере в границите на България. Това отеква в Европейския парламент и във всички световни медии, заяви още Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на въпрос за дискусията в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, посветена на върховенството на закона в България.

За всяка държава е важно да има силна опозиция като гарант за демократичните процеси, коментира президентът, попитан за вътрешните избори в БСП днес. Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи, че е изключително важно партията да продължи да бъде конструктивна опозиция.

Коментари

 1. 2020.09.13 | 12:59
  Пореден страшен шамар за мутренската власт от Президента. Щом платеният тролетариат вие на умрело, значи Радев е прав ;)
  1. 2020.09.15 | 20:05
   Да не би фюрера ти Радев да се е самошамаросвал пред огледалото?! Те болшевиките съвест нямат, ала знае ли човек!
  2. 2020.09.13 | 22:56
   ГАРГАНЕЛ РАДЕВ първо да си смени противогаза, за да чуе народа колко му се "радва" ! Впрочем, това руско цокало, не знае, че вместо противогаз си е надянал на муцуната на Деса ... пикалника !!!
  3. 2020.09.13 | 16:55
   радефф, руската к.урва на червените олигарси е прав САМО когато го е.бЪт в г,ъзЪ, защото сфинктерът му вече не може да се свива, за да не му изтекат л.айната! Затова и с.ере както всички болшевики през устата!
 2. 2020.09.15 | 19:57
  Ами подавай оставка бе путинистка мутро Радев, какво чакаш? За чекмеджета говориш, а за болшевишко-дпсарско-олигархо-мутраджийско-русофилистичната пасмина, част от която си и ти си трайкаш. Милиончета си договори за бутафорните летящи шведски тенекии Грипен, а се опитваш да ни пробуташ подправени снимчици на главанаците ти от НСО.
 3. 2020.09.13 | 17:47
  Господин Радев вие сте единствения човек от управляващите който говори смислено останалите които се показват са само едни жалки смешници
  1. 2020.09.13 | 22:41
   Тъй като аз съм един от тези "смешници" искам да да знаеш, че, ТИ МЪРШО и твоята ОЩЕ ПО - ГОЛЯМА МЪРША РУМЕН РАДЕВ, майките ви не са ви родили, а са ви ИЗСРАЛИ !!!
  2. 2020.09.13 | 21:08
   Хора разни, някой намират смисъл дори там където я няма.
 4. 2020.09.13 | 22:06
  ДА НАПРАВИМ НАЙ-ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ТАЗИ ОСТАВКА И ЗА ТВОЯТА !!!
 5. 2020.09.13 | 19:51
  Ами подай си я .
 6. 2020.09.13 | 10:09
  Със отстраняване на тумора обикновенно пациента оцдравява, в случая тумора е Радев.
 7. 2020.09.13 | 07:46
  Доверието към президента намаля.. На следващите президентски избори ще се види
 8. 2020.09.13 | 00:56
  Ах-ах-ах Другарю Радев! Колко се изложихте! Защо държавата ви прати на обучение в САЩ, като вие не мърдате от корените си!?!?! Никакво развитие, никакъв прогрес! Запомнете ,че при социализма и комунизма е най-голямата корупция сред другарите ви и мизерия за народа.
 9. 2020.09.13 | 00:55
  Болшевишки вкиснали Кауни от цялата страна -- на изборите ГЕРБ ще ви го подаде сух, гответе се да го поемете както подобава на проКремълски рубладжийски минетчии-- тихо , кротко и с финес.
 10. 2020.09.13 | 00:55
  Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет