Караянчева: Властта ни е легитимна, мафията финансира Отровното трио и други от протеста

  • 11 септември 2020 17:48

  • 4343
  • 48
Караянчева: Властта ни е легитимна, мафията финансира Отровното трио и други от протеста
© БТВ

Разбира се, че сме легитимни. Спечелили сме тази власт през 2017 година, когато беше служебното правителство на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. ГЕРБ спечели около 1,2 млн. гласа, а за коалиционните ни партньори са гласували около 320 000 души. Направили сме коалиция с ясна програма. Това е легитимна власт, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Тези хора са гласували за нас и те ни имат доверие. Хората на площада, разбира се, че имат право да протестират. Ние чуваме техните искания – например искането им за Велико Народно събрание и нова Конституция. Това е нов обществен договор, с който показваме отношение към хората. Отправяме покана за разговор към всички групи в обществото. Ние търсим разговор, кой проблем ще решим, ако подадем оставка, заяви тя.

Конституцията е само покана за разговор, тя няма да бъде разглеждана в това Народно събрание. Ако съберем подписи, във Великото народно събрание ще влязат юристи и историци, през следващите два месеца ние ще направим всичко възможно да окомплектоваме проекта за нова Конституция с всички възможни мнения, посочи тя.

Според социологическите проучвания каквото и да се случи, след следващите избори, ГЕРБ пак ще бъде в парламента. Какво правим след това, пак ли ще излизаме на протест? Много пъти сме показали, че нямаме проблем да подадем оставка или да се разделим с някого. Ако сме отговорни, Народното събрание трябва да продължи да работи, за да се решават актуалните проблеми. Знаем, че можем да свършим още работа. Задава се икономическа и социална криза – здравната криза вече е налице. За нас няма проблем, не се страхуваме от предсрочни избори и че някое друго правителството ще ги проведе. Ако има предсрочни избори, ГЕРБ има най-голям шанс да ги спечели, ние сме най-добре структурираната партия, подчерта председателят на парламента.

Тя отрече кворумът в парламента да зависи от ДПС. Ходенето на работа не е зависимост. На който не му се ходи на работа, като на БСП, да не ходи. Не зависим от ДПС, ние имаме парламентарно мнозинство, увери Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Депутатите събраха кворум, започнаха с обсъждане на допълнение в бюджета на НЗОК за 2020 г.

Няма такова нещо да извеждаме депутатите тайно – те се прибират с бусове, които се използват от години. Има народни представители, които ползват и метро, отбеляза тя.

Караянчева коментира и твърденията на управляващите, че президентът Радев подготвя метеж срещу властта: "На 19 февруари, при отбелязването на годишнината от обесването на Васил Левски, той направи алтернативно шествие, което освирка г-жа Фандъкова. Оттогава се нагнетява напрежение, връх на което беше вдигнатият юмрук на президента. На 2 септември специално дойде в парламента, за да мине през протестиращите. Навън бяха сложени тонколони, за да се чува гласът му на площада. Това, ако не говори за участието му..."

По повод думите на премиера Борисов, че мафията иска да свали правителството, тя каза: "Има двама олигарси, които са извън България, които заявяват дирижиране на протеста. Има хора, които казваха за протеста на 2 септември "Да дойдат винкелите". Олигарсите финансират онази част от протеста като "Отровното трио". Разбира се, че това е мафия, това е мафия, която на практика финансира протестите. Тези, които по нормален начин искат властта, не се пришиват към "Отровното трио" и всичко останало".

Борисов: Мафията иска да свали правителството, така че няма оставка!

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на беше попитана и за предизвикалите много коментари думи "Жената е като пакетче чай - не се знае колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода", с които тя се обърна към участниците в дискусия, посветена на ролята на жените в сферата на сигурността. Цитатът, който Караянчева използва, се приписва на съпругата на президента на САЩ Франклин Делано Рузвелт - Елинор. Бях на конференция с жени от сферата на сигурността. Хрумна ми, защото е много удачно. Това е една много популярна реплика. Тя има толкова смисъл...Това е толкова хубаво казано, защо за всяко нещо трябва да чоплим, заяви председателят на парламента.

Последвайте канала на

Novini.bg
4343 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар
Анонимен

2020.09.12 | 23:14

48
Родопите именно Тя, не са вече християнски, а мохамедански.
Майчинство

2020.09.12 | 11:06

47
Следващия опит за тупкане на топката от страна на Баце ще е излизане в майчинство (то друго и не остана)
гост

2020.09.12 | 10:04

46
ПКП - мафията това сте вие.
1,2 млн. гласа,

2020.09.12 | 00:11

45
ама подправени...
клин клин избива

2020.09.12 | 00:06

44
сиреч гладната мафия на оялата се безнаказано мафия
Валентин

2020.09.11 | 21:20

43
проста кърджалииска табуретка
Вейдър

2020.09.11 | 20:54

42
Нормалните хора протестират. Другите които спят дълбоко, чакат на готово да оправят и техния живот, без да са се борили за това! Че даже и плюят!?!? Ами...всеки дава каквото може...Имат само плюмки-дават тях...
Симо

2020.09.11 | 19:52

41
Пак ли този селска пръчка говори?

2020.09.11 | 19:27

32
Др Караянчева кържалийска.Никаде по света няма легитимни крадци във власта.Със изключение на герб.Вие сте най доказаната мафия,целият свят вече ве знае.Оставка мръсни боклуци.
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2020.09.11 | 19:46

40
СКОРО ЩЕ ЗАПРАЗНЯТ ОКОНЧАТЕЛНО,НЕ Е ЛИ ВИДЯХТЕ КОЛКО ОБЪРКАНА И УПЛАШЕНА БЕШЕ?ДАЛИ НЕ СЕ Е ДОСЕТИЛА,ЧЕ СЛЕДВАЩАТА И ПОЧИВКА ЩЕ Е НА СИНИТЕ КАМЪНИ В СЛИВЕН?
СДС=новини.бг скапан чеифутски саийт

2020.09.11 | 19:32

34
интересно ми е защо от този саийт спряха ЛАЙКОВЕТЕ,ЧУДНА РАБОТА ЯВНО ТРОЛОВЕТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА СМОГНАТ СМАНИПОЛИРАНЕТО ИМ И СС РЕШИЛИ ПРОСТО ТАКА ДА ГИ СПРЪТ В ДРУГА ДЪРЖАВА АКО СТАНЕ ТАКА САМАТА МЕДИЯ ЩЕ СЕ ОБОСОБИ ЗАЩО СТАВА ТОЧНО ТАКА,ЗАЩО СПРЯХА ЛАЙКОВЕТЕ С ПАЛЧЕТАТА
НИКАКВА ОСТАВКА!

2020.09.11 | 19:38

35
Народа е с вас! 2 000 идиота срещу 6 998 000 бгари!
6

2020.09.11 | 19:44

39
Бгари кво е . Мангали ли . Откъде толкова много.

2020.09.11 | 19:44

38
НАРОДА ДА Е С ПРОСТАТА КЪРДЖАЛИИСКА П.У.Т.К.А?НЕ МИ СЕ ВЯРВА.ТОЛКОВА СЕ ИЗЛОЖИ В СТУДИОТО,ЧЕ И ТЕЗИ КОИТО СА И СИМПАТИЗИРАЛИ СА СИ СВАЛИЛИ ДОВЕРИЕТО.

Добави коментар

Водещи новини