Емил Радев: ЕК е запозната с проекта за нова конституция и България

  • 11 септември 2020 09:03

  • 491
  • 2
Емил Радев:  ЕК е запозната с проекта за нова конституция и България
© Кадър БНТ

Видяхме една много положителна оценка от страна на зам.-председателят на Еврокомисията Вера Йоурова. Тя ясно заяви, че България е изпълнила критериите по механизма. Очаква се комисията да излезе с официално становище за прекратяването му. То коментира Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) - евродепутат от ГЕРБ/EНП в Сутрешния блок на БНТ.

"Стана ясно, че ЕК е запозната с проекта за нова конституция и България, за да изпълни оставащите препоръки, са нужни наистина и конституционни промени. Това не може да стане с обикновено законодателство. Ако искаме да изпълним тези препоръки изцяло, трябва да пристъпим към тези конституционни промени и да търсим консенсус", заяви още той.

"Ние реформи трябва да правим, не защото има някакъв механизъм или защото европейските ни партньори ни наблюдават. Реформи трябва да правим заради българските граждани и заради ситуацията в България. Тези реформи трябва да бъдат както в съдебната система, така и в борбата с корупцията, така и с налагане на пълно върховенство на закона в страната", заяви още евродепутатът.

Вера Йоурова изрази тревога за състоянието на медиите в целия ЕС, включително в България, потвърди Радев. "Това е основен проблем и се задълбочи в периода на криза с COVID-19. Европейската комисия винаги ясно е заставала на позицията, че се подкрепят мирните протести, това е начин на изразяване в една демократична държава. Такива са и протестите в България и по никакъв начин те не трябва да бъдат смесвани с насилие и от двете страни - протестиращи и правоохранителни органи", коментира той.

Последвайте канала на

Novini.bg
491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
митьо

2020.09.11 | 13:35

2
Значи ЕК знае за новата конституция ,чела я е и я харесва ? Стига лъга свиня мрсна ,че кат фана едно дръво ,че кат ..... Майка ви и боклуци ! ОСТАВКААААА!
ей

2020.09.11 | 10:04

1
ей тоя мазния и той трябва да се обеси и да му се конфискува цялото имущество и банкови сметки у нас и в чужбина.

Добави коментар

Водещи новини