Военни от Сухопътните войски демонстрираха добро взаимодействие на тактическото учение "Пирински страж - 2020"

  • 10 септември 2020 17:38

  • 486
  • 2
Военни от Сухопътните войски демонстрираха добро взаимодействие на тактическото учение "Пирински страж - 2020"
© Министерство на отбраната

"За Бригадното командване това беше много важно учение, за което хората се готвиха близо една година. Изключително съм доволен от това, което демонстрираха военнослужещите тук, на полигон "Сливница". Това каза началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който присъства днес на заключителния етап на батальонното тактическо учение "Пирински страж - 2020", съобщиха от Министерството на отбраната.

Учението се е състояло от 8 до 10 септември на Учебния център "Сливница". В "Пирински страж - 2020" на тема "Механизиран батальон в настъпление" са участвали 330 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон - Благоевград, с командир подполковник Кирил Спаневиков от състава на Бригадното командване, както и формирования от състава на 10-ти механизиран батальон - Враца, специалисти от първи разузнавателен батальон - Свобода, военнослужещи от Националния военен комплекс "Чаралица" с тренировъчна система за реални симулации DITS и щабът на Бригадното командване.

Военни учения ще се провеждат в Сливен този месец

Целта на батальонното тактическо учение е била да се повиши взаимодействието на щаба и подразделенията на 3-ти механизиран батальон от състава на Бригадното командване и придадените формирования от

Сухопътните войски при водене на настъпателни бойни действия, командване и управление за изпълнение на поставените задачи. Офицер, осъществяващ учението, е бил командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин Карадимов.

Мая Йорданова
486 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да

2020.09.10 | 18:22

2
От 30 г никакви воиници,срам за цял свят
ЛУДИ ЛИ СТЕ ???

2020.09.10 | 18:00

1
БЪЛГАРИЯ ДНЕС Е БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ОТБРАНА !!!

Добави коментар

Водещи новини