Румен Радев: Днес будна България преоткрива силата на девиза "Съединението прави силата"

135 години ни делят от онзи септември, когато българският народ взе в свои ръце съдбата си и заличи границите, начертани от Берлинския конгрес. Половин България по волята на Великите сили бе оставена под властта на султана. Тъкмо Тракия, Средногорието и Родопите, които платиха с кръвта си цената на Априлското въстание, бяха откъснати от Родината, докато в Търново Свободна България се сдоби с Конституция. На българите от Източна Румелия бе натрапен органическият устав – една нефелна Конституция, която им отреждаше ролята на безгласни поданици. Това заяви в тържественото си слово президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Пловдив, където е кулминацията на тържествата по случая Съединението на България.

,,Дейците на Съединението поправиха тази историческа несправедливост. В онези дни Възродена България показа на света как цивилизовано, без насилие един просветен народ от вярата на нашите възрожденци се събира под общата стряха на своята историческа Родина и няма сила, която да го спре. Победата на българските капитани над чуждите генерали в последвалата война доказа, че Съединението е необратим акт, а българите са готови да отстояват свободата си – хора дръзки и свободолюбиви с принципност и решителност се намират винаги в нашата история дори когато народът ни е изглеждал примирен'', допълни държавният глава.

Говоря го от няколко години, доскоро го правех с надежда и очакване, доскоро почитахме славното минало на нашите герои, победите на нашата страна, но историята неумолимо се движи напред. Доскоро заедно с вас почитахме славното минало на нашите герои, победите на нашата страна от историята, но историята неумолимо се движи напред, каза още Радев.

Скандал в деня на Съединението: Протоколът на президента Радев е изхвърлил венец, поставен от ГЕРБ

Днес будна България преоткрива силата на девиза "Съединението прави силата". Единението около ценности, братството на почтените хора, които се борят за вечните залози на живота: свободата, справедливостта, равенството пред закона, за чистата и свята република на Апостола, в която управниците не се крият, а гледат гражданите очи в очи с чиста съвест и доверие, защото заедно ратуват за доброто на България, в която българите са братя и разбират, че толерантността, солидарността и непреходността са писали и продължават да пишат най-светлите страници в историята на България, заяви държавният глава.

 

Коментари

 1. 2020.09.07 | 01:42
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
  1. 2020.09.07 | 19:08
   Че да пипна русофилистизъм ли?
  2. 2020.09.07 | 06:14
   РЕАЛНИ ЖЕНИ - В ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТТА, С ЧИСТИ ПАЛАТКИ. ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ПРОТЕСТА ПРИ ПРОСТИТУИРАЩИТЕ!
 2. 2020.09.07 | 18:47
  Руското мекере Радев е най-голямата гавра с идеята за Обединена България. В негово лице можем да видим това, което Русия винаги е искала - слаба и разединена България изпълнена с опростачени нещастници, които лесно да бъдат манипулирани. От години стотици проруски сайтове насаждат омраза в България и ето ви го резултата. Точно тези, които ни натрапиха Радев бяха против Съединението, а днес тяхната мутра води метежи и насъсква българин срещу българин.
 3. 2020.09.07 | 15:36
  САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ МОЖЕ ДА ГО НАБУТА ПОДОБАВАЩО НА СУДЖУЦИТЕ
 4. 2020.09.07 | 15:25
  ушат руски паляк,скрии се дълбоко на десито в широката потка!!!!!!!
 5. 2020.09.07 | 11:58
  Тоз бок ук, защо само дрънка, а не си последва думите и понесе отговорност за всичките си антибългърски, антиобществени и антиконституционни прояви. Да вземе пък да даде оставка. Ба си наглеца Ку рнелиев
 6. 2020.09.07 | 08:13
  Няма да има оставка , болшевишки кавалоид. Герб ще си изкара мандата , а на президентските избори ще те изпрати тържествено на Мачу ти Пикчу , заедно с кючекчийката ти !!
 7. 2020.09.07 | 06:09
  МНОГО ХУБАВА РЕЧ! НО ТОЧНО В НЕЙНИЯ ДУХ, РАДЕВ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ МОРАЛНАТА И СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ, ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ДА БЪДЕ СЪДЕН СПРАВЕДЛИВО.
  1. 2020.09.07 | 06:25
   ИМПИЙЧМЪНТ НЕЗАБАВНО!
 8. 2020.09.07 | 00:38
  Всичките пари дето сте взели от черепа, все за лекарства да ги дадете !
  1. 2020.09.07 | 05:41
   Предпочитам успешен мафиот да управлява, отколкото п'тьо парашутист ! Лесно е да се говори и обвинява! Какво направихте ти и твоите подлоги за България, г-н Радев ?! Какво направиха всички партии преди да се появят ГЕРБ и Борисов?! Нещастни "теоретици на успеха" ! "Това трябвало, онова трябвало"... ами направете нещо....! Направете партия, спечелете избори и управлявайте, че да ви видим и вас "завистливите злобари", дето само плювате, дали можете нещо или и вие ще сте като БСП-БКПрестъпници, гръмки обещания, а успехи-нула ! Защо мислите, ГЕРБ и Борисов са несменяеми до сега ?! Щото вие сте тъпанари, а не защото те са идеални ! Но с юмруци, ще ни върнете в 1944г. когата простите шумкари, с помощта на Русия, превзеха за дълго България и я превърнаха "царството на измислиците" ! Дерзайте невежи, може и да станете "хора", някой ден !
  2. 2020.09.07 | 05:01
   То лошото е, че бащите ви не са имали достатъчно пари...за по един презерватив.. Сега крещящата ви простотия нямаше да съществува...впрочем и на любимият ви Мутрьо...Халал да ви е..
 9. 2020.09.07 | 05:39
  ot komunistite........................
 10. 2020.09.07 | 05:39
  ot komunistite........................
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет