Румен Радев към МВР и ДАНС: Защо бяха допуснати провокатори на площада, а мирни граждани и журналисти бяха бити?

  • 04 септември 2020 15:00

  • 11256
  • 164
© Novini.bg

На 2 септември България преживя ден на насилие. Изключително съм загрижен за здравето както на невинните граждани, така и на десетките полицаи. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на среща с главния секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло ИвановИвайло ИвановИвайло Стефанов Иванов е български полицай, главен комисар и главен секретар на МВР от 18 декември и председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, във връзка с ескалацията на напрежение и проявите на насилие по време на гражданските протести, предаде репортер на Novini.bg

В тази връзка обществото ни очаква редица отговори – защо бяха допуснати провокатори в Триъгълника на властта, защо здравето и животът на гражданите бяха изложени на риск от провокатори, които дълго време бяха необезпокоявани? Има ли информация кои са тези хора, кой ги е изпратил? Защо органите на реда приложиха брутална сила върху граждани, които нямат нищо общо с провокаторите. Защо беше приложена сила и върху журналисти? Има кадри на полицаи, които използват непозволени средства? Има ли установени виновни лица за побоя над студента Евгени Марчев, заяви Радев.

80 ранени полицаи при снощните безредици, арестувани са 126 души, 60 от тях са с криминалистически регистрации, коктейл "Молотов" намерен в палатка на протестиращи

Провокациите на протеста бяха организирани. Очаквам от ДАНС да работи много по-активно и в синхрон с МВР, за да може тези действия да бъдат предотвратени. Изключително важно е оттук нататък как ще се развие нашето общество – дали в руслото на демокрацията или по някакъв друг път. За това се иска доверие, а доверие се гради и когато органите на реда си вършат работата и имат добра комуникация с гражданите. Не съм съгласен с агресията срещу полицаите, но и категорично не съм съгласен полицаи да бият мирни български граждани. Това нанася тежък удар върху устоите на обществото, подчерта президентът.

Очаквам да бъде направена такава организация, че да бъдат опазени здравето на живота и на полицаите, и на останалите български граждани. Тези, които застрашават живота и здравето на другите, трябва да бъдат идентифицирани, издирени и изправени пред правосъдието. Но трябва да бъдат издирени и наказани и тези, които уронват престижа на полицията – очевидно е, че има такива, добави той.

Ако това не стане, ще пострада имиджът на хилядите почтени полицаи, които са болшинство. Трябва да има справедливост и обществото трябва да види това, за да повярва в българската полиция. Очаквам правата на хората да се спазват, всичко да е в рамките на закона. Призивът ми е да се прави всичко възможно да се гарантира мирен протест, да се гарантират здравето на живота и на полицаите, и на протестиращите, завърши държавният глава.

Последвайте канала на

Novini.bg
11256 164

Свързани новини

Коментари 164

Добави коментар
(WEST) BERLIN

2020.09.05 | 11:13

162
Уважаеми Българи! Вчера успях да гледам конференцията на другаря радефф с шефовете на ДАНС, СДВР и Главния Секретар! До преди една седмица бях на мнение, че Русия се опитва чрез БСП, ДПС и висши държавни чиновници да защитава ВСЯЧЕСКИ геостратегическите и политическите си интереси в РБ! След като видях тази личност - другаря радефф - на живо ВЕЧЕ съм напълно убеден, че НЕ МОСКВА или КГБ стои зад метежа в България, най-много някои маргинали, отдавна избутани от центъра на власта комунисти! Не мисля, че Президентът на РФ ще се занимава с такъв ограничен, нагъл и явно психически неуравновесен човек като радефф без капка военна чест и достойнство! Кръчмарски израз и меко казано шизофренно заяждане и то с ДИРЕКТОРА на ДАНС и Главния Секретар на МВР от типа - "вие явно не гледате телевизия, за да видите кои са там провокаторите"! И този упрек е отпраен към тайните служби сякаш са ограничени като самия радефф! На контра отговора на Главсека на МВР, че "Да, виждаме какво става в САЩ, Франция, Германия", явно неорентираният радефф отвръща "Не ме интерсува какво става в другите страни, а в България"! Има две възможности, при която едната е много по-вероятната а именно: ИЛИ дригарят радефф е безкрайно ограничен, неквалифициран за този пост индивид ИЛИ е толкова зависим от олигархията на БСП и прехода, че е готов да се прави на душевно болен и то в дирекно предаване! ПЪК може би е и двете едновременно - ЕДИН прост и завсисим! ПОЗОР за тази НАДПАРТИЙНА ИНСТИТУЦИЯ! ПОЗОР за политическите сили , които карат този явно психически неуравновесен индивид да прави такива НЕЛЕПИ НЕЩА! СРАМ и ПОЗОР за БЪЛГАРИЯ!
До (WEST)BERLIN

2020.09.11 | 10:27

164
а бе берлинец,ти май не познаваш президента Радев,защото говориш за ББ и чертаеш неговия портрет.Шнапса ти е дошъл в по-вече.Да знаеш,че и на малкия пръст на Радев не можеш да стъпиш.Ако не получаваш парички за тези неща дето пишеш,значи си още по-голям боклук,отколкото изглеждаш.
Херо Мустафа до червените малоумници

2020.09.05 | 23:20

163
Кои думи не разбрахте бе, бесепарски олигофрени?! ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО ВЪРХОВЕНСТВОТО на закона! Това означава, че въстания -още по-малко болшевишки такива - в една ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА членка на ЕС и НАТО, нямат НИКАКВО място в Р БЪЛГАРИЯ! МВР, ДАНС и ГДБОП да си свършат работата според конституцията! Метежника-психопат радефф трябва да бъде изправен пред КОНСТИТУЦУИОННИЯ СЪД! Това имах в предвид с върховенството на ЗАКОНА!
ТЯ

2020.09.04 | 16:20

91
За кой ли път ще кажа ! Срамувам се от това недоразумение на природата наречено президент !!!!!! Руменчо , ти не си в селската кръчма Да дрънкаш едно и също !!!! За мен ти си човек с биполярно разтройство , който се мисли за великия вожд на народа ! НЕ !!!! НЕ СИ !!!!!! ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ !!!!! МАХАЙ СЕ !!!!
Стефанов

2020.09.05 | 10:37

161
Психически проблеми? по скоро това е един злобен, властолюбив човек съчетан с политическа некадърост.

2020.09.04 | 20:52

154
Hahahahaha
да-а-а

2020.09.04 | 16:35

96
Съгласен съм, този човек има сериозни психически проблеми!Той е заплаха!Това е напълно възможно и реално, нали?В историята има такива случаи.Е, как прехвалената демокрация ще реши тоя казус?Как да се спасим от този луд човек?До края на мандата си този шизофреник може да предизвика гражданска война...А ако имаше реална власт над силовите структури-бесилките са най-малкото...
анаконда

2020.09.04 | 19:27

152
Значи ти се гади от фатмака а не ти се гади от оня с чекмеджетата? Баси идиотите.

2020.09.05 | 10:32

160
Како е известно Анакондите са големи змии но доста тъпи, но в случаячекмеджетата бяха за шарани
Ти ли бе

2020.09.05 | 09:04

159

Ква анаконда си ти , бе, гущер недоноаен!!!??? Фигурантът, канче с имислените репортажи, сестр г,ва, импексо,та, и тем подобните ли искаш да управляват! Ти не си анакода , а анал -'кондьо!!!!!!

Браво на полицията!

2020.09.04 | 20:53

155
Браво на полицията! Народът е с вас!

2020.09.04 | 20:40

153
Kakvi chekmedjeta, kakvi pet leva?
ФИГЙРАНТА

2020.09.04 | 22:44

158
РАДЕВ КРЪГОМ МАРШ И СИ ПОДАЙ О. С. Т. А. В. К. А. Т. А.
Ей, левскари.

2020.09.04 | 21:01

157
Левскарчета, гот ли е да го джвакате на Бабикян :)
ДО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БОКЛУЦИ:

2020.09.04 | 20:53

156
Всичките пари дето сте взели от черепа, все за лекарства да ги дадете!
Бай Васо Сърбеца--Герб Завинаги

2020.09.04 | 19:22

151
Чиляка е сбъркан по рождение, има нужда от квалифицирана помощ в клиниката в Карлуково. С Хампито да се хващат под ръка и леви леви към Карлуково.

2020.09.04 | 19:16

150
Изрод мръсен след мандата накъде? Мачкай Гешев всички който са крали с райрани пижами.
radev

2020.09.04 | 19:13

149
koi mi sra v ga6tite...............

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини