Караянчева: Румен Радев е подстрекател на безредиците

  • 03 септември 2020 21:04

  • 26656
  • 159
Караянчева: Румен Радев е подстрекател на безредиците
© Булфото (архив)

"Това, което видяхме снощи, е грозно и недопустимо. Опорочи се един мирен протест, а ние винаги сме казвали, че хората имат право да протестират, защото България е демократична държава и те трябва да бъдат чути. Но това, което видяхме снощи - побоя над полицаите и купените лумпени, не знам как да ги нарека, защото няма нормално определение за такива хора, това не бива да се допуска". Това каза пред журналисти в Пловдив председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Тя добави, че, за съжаление, политиците понякога също помагат в тази посока, като уточни, че визира президента, който, по думите й, "на 2-ри дойде през протестиращите в парламента, порица народните представители, както винаги го е правил досега, и всъщност той е човекът, който подстрекава този метеж с високо вдигната ръка в юмрук и подкрепя хората, които поставят ковчези, бесилки - това демокрация ли е?" Караянчева подчерта, че не бива да оставяме такива хора да управляват.

Във връзка с искането на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Народното събрание да се разпусне, Караянчева му препоръча "да си прочете конституцията". Защото, по думите й, да живееш в "Бояна" и да ходиш на работа на "Дондуков" - това не те прави президент. Президент е нещо много повече от това. Тя обясни, че в Конституцията ясно са разписани стъпките. Който иска да управлява, трябва да мине през избори и да заяви каква е неговата предизборна програма, за да могат хората да избират спокойно. Не може да влезеш в парламента и във властта през задния вход, категорична бе Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Румен Радев: Протестът е единственото и оправадано гражданско действие срещу похищението на демокрацията

"Начинът, по който говори президентът, показва, че не уважава никого. Той е решил, че трябва да вземе курс на въоръжена борба, че е човек, който наистина направи тази ескалация още в момента, в който вдигна юмрук и излезе пред протестиращите да ги призовава на това, което видяхме", добави председателят на Народното събрание. По думите й той е в основата на поведението на хората, защото има много мирни протестиращи, хора, които имат искания, и според нея те са отговорили на техните искания с проекта за Конституция и за свикване на Велико народно събрание. Дебатът трябва да се води от политиците в парламента и да се чува мнението на хората по улиците, хората, които имат какво да кажат, а не тези, които излизат с камъни, бесилки и ковчези, каза още тя.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на връчи в Пловдив голямата награда на победителките в отборната надпревара на турнира по стрелба "8 март" за жени, служители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и службите за сигурност. Той се организира от Съвместното командване на специалните сили и командира им генерал-майор Явор Матеев. Турнирът трябваше да се проведе на 5 март т.г., но беше отложен във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса.

Последвайте канала на

Novini.bg
26656 159

Свързани новини

Коментари 159

Добави коментар
НЕЛИ

2020.09.05 | 21:19

159
Гледай си Бойкошенко нали го обичаш.НАЙ-ПОЗОРНАТА председателка на народното събрание от политически трубадури.Само си отварят отровните усти да кажат нещо против Радев.Представятели си как му завиждат за имиджа безморалните кптки.

2020.09.04 | 23:29

157
Защо не коментирате това,което премиера говори за вас,защо се правите че нищо не се е случило,за какво достойнство говорите дали не трябваше да си тръгнете веднага след този скандал,но как да оставите тлъстата си заплата и привилегиите,които ползвате на гърба на народа,ако сте сигурни че толкова сте подобрили живота на хората,защо не смеете да се покажете пред протестиращите, едно не искате да си признаете,че преядохте с власт и се самозабравихте и всеки ,който има смелостта да ви го каже го сполетява нещо
Гост

2020.09.05 | 10:31

158
след тази реплика от премиера, станала достояние на всички, ако имаш малко достойнство няма да си подадеш носа навън. но виждаме че нещо си се взела насериозно и неистово си се вкопчила във властта. да това е твоят звезден миг в живота и след него си оставаш една проста пекинска патица. но дори и така покажи малко достойнство. утре децата ти и внуците ти ще ги сочат с пръст и ще ги подиграват заради теб. заслужават ли това заради теб?

2020.09.04 | 23:20

156
А вие г-жо председател на НС кого уважавате,може ли да отговорите,не се ли самозабравихте,защо за президента знаеш,а за министър председателя не знаеш -изглежда точно вие не сте чели Конституцията,в която е записано,че сме парламентарна република и не може Борисов да ви нарежда колко и какви закони да приемате,че е длъжен да се явява и дава отчет пред НС,защото се харчат парите на народа,не може премиера на държавата да държи каруцарски език спрямо президента и председателят на НС,но явно вас това не ви обижда и не виждате нищо нередно.Не може точно вие да не знаете,че президента е избран пряко от народа и се опитва да работи за него,но на вас това не ви харесва
Котарак

2020.09.04 | 10:13

140
С колко гласа тази проста кърджалийска кутка стана депутат? Защото Румен Радев взе над 2 милиона гласа на президентските избори. А ако тая има да му каже нещо, може да опита на немски или английски.

2020.09.04 | 20:09

155

2020.09.04 | 15:43

152
може да му обесни пекин на коя държава е столица .

2020.09.04 | 11:04

146
Стига с тия два милиона, сега колко ще гласуват за него?

2020.09.04 | 19:53

154
Е това не е новина.
разочорование

2020.09.04 | 16:15

153
Каранчева е подстрекател на мутресите.

2020.09.04 | 15:41

151
алоу тъпата кърджалийска потка , къде ви е вожда , да не е нещо болен , няма го по медиите .

2020.09.04 | 13:46

150
Алооооооооо овцооооооо ако хората живееха добре едва ли щяха да протестират преди Стнишев ви беше виновен сега Радев докога ще я карате така?
Елисавета Карагьозова - Султанийска

2020.09.04 | 11:26

147
Аз, като жена, изпитвам пълно омерзение от въпросната госпожа. Да ме нареже мен някой проста кърджалийска п*тка и да продължавам да съм му вярната зачислена калинка - това в собствените ми очи би ме принизило до абсолютна утайка като човек. Абсолютен срам и тотален позор, г-жо Караянчева. Не знам как се гледате в огледалото сутрин.
ОН

2020.09.04 | 13:40

149
лиса султанийска,ти си тъпа п:тка,а сега калинке се оплачи на арменския поп.

2020.09.04 | 12:22

148
Около 20 служители на НАП, Икономическа полиция и Надзор на пазара са отишли рано тази сутрин в базата на ХИПОЛЕНД веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък са влезли в магазините им за играчки СЛЕД КАТО СОБСТВЕНИКА ОСЪДИ НАПАДЕНИЕТО НАД СИНА МУ И ПОДКРЕПИ ПРОТЕСТА!Е ТОВА Е МАФИЯТА НАЧЕЛО И СЪС ГЕШЕВ.КОЙТО КРИТИКУВА ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН!ТОВА Е ХУНТАТА, ТОВА Е МАФИОТСКАТА БЪЛГАРИЯ.ОСТАВКА МЪРШИ И ЗАТВОР.ПРОЧИСТВАНЕТО ТРЯБВА ДА Е ГОЛЯМО!

Добави коментар

Водещи новини