Новият правосъден министър: Мотивите на Данаил Кирилов са лични, не познавам Пеевски

Електронното правосъдие ще бъде за мен един от приоритетите в съдебната власт. Това каза новият министър на правосъдието Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен на брифинг в Народното събрание малко след избирането ѝ на поста.

Тя посочи, че е започнала от най-ниското стъпало на съдебната власт. "Цялата ми кариера е преминала в съдебната система. Считам, че е важно да се направи, е да се довърши това, кото започнахме още в началото на мандата. Основната тема, която предтои да бъде реализирана, това е електроното правосъдие. Това ще бъде за мен един от приоритетите в съдебната власт", отбеляза Ахладова.

"Това, което считам, че беше успех не само за Министерството на правосъдието, а за цялото правителство, беше фактът, че успяхме да направим така, че всички шест показателя по Механизма за сътрудничество и оценка бяха изпълнени задоволително. Много работа предстои оттук насетне", каза още Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен.

Официално! Десислава Ахладова е новият министър на правосъдието

На въпрос дали е запозната с мотивите за оставка на Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св., Ахладова отговори: "Мотивите на г-н Кирилов са лични. Такива мотиви пред мен като заместник-министър той не е излагал".
 

Министърът коментира и темата за нова Конституция. "Ще се огранича върху главата "Правосъдие, която касае новия проект за Конституция. Голяма част от препоръките, които продължават в съдебната власт, са препоръки на Венецианската комисия", каза още Ахладова. По думитге й разделянето на ВСС на съвет на съдиите и на прокурорите и премахването на Пленума е била една от основните препоръки към страната ни.

"С проекта на нова Конституция премахването на Пленума проблемът с независимостта на съдебната власт ще бъде изцяло отстранен", изтъкна още Ахладова. Тя посочи, че не е поемала ангажимент към ВМРО за новата Конституция.

ГЕРБ внесоха в парламента проектите за нова Конституция и ВНС

Новоизбраният министър коментира появила се информация в медиите и отрече да е закупувала жилище на преференциални цени. Ахладова отчете, че то е 82 кв. и е закупено с ипотечен кредит.

"Аз вече 18 години съм в съдебната система, включително и два пъти ВСС ме е избирал за председател. Влияние от страна на политическа група, която и да е тя, не е имало. Не познавам депутата Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Никога не съм се виждала с него. Не зная и не мисля, че съдебната система е зависима", заяви новият правосъден министър.
 

"В съдебната система работят изключително добри колеги, големи специалисти. Те работят за името си", каза още Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен. Тя призова да не се слагат петна върху имената им.

Коментари

 1. 2020.09.04 | 10:54
  На бас, че лъже.
 2. 2020.09.03 | 23:21
  намират тия безмозъчни монтафонки
 3. 2020.09.03 | 17:38
  Незнам какъв морал трябва да имаш за да не напуснеш омразната престъпна групировка ГЕРБ , та камоли да се вреш вътре в нея
 4. 2020.09.03 | 17:15
  Ай да си все тъй вярна на ББ и мутрафоните
 5. 2020.09.03 | 17:06
  На какво си министър плиткоумна Офцо ???? Правосъдие в тая изгнила държава НЯМА !!!! Има Мутросъдие !!!!
 6. 2020.09.03 | 16:38
  Мъка ,мъка ,втората сачевица
 7. 2020.09.03 | 16:36
  Не познаваш пеевски ,а господаря му от сараите познаваш ли го ..Стига с това електронно правосъдие ,оелектронно правителство ,все електронни глупости .Харчите ,присвоявате ,едни милиони вече над 10-15 години ,и продължавате да говорите за електронни услуги ,които никога не се случват
 8. 2020.09.03 | 14:57
  На тази ако трябва да и вярвам никого не познава, и никой нея не я познава и е назначена на поста ей така случайно и по умения. А всъщност е поредната безмозъчна калинка, кукла на конци, дърпани от Бойко Методиев Борисов.
  1. 2020.09.03 | 16:20
 9. 2020.09.03 | 16:00
  Порнозвезда ..
 10. 2020.09.03 | 15:34
  Непознаването на Пеевски се превърна в условие за легитимност .
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет