Бойко Борисов ще участва днес във виртуалната среща в рамките на Процеса "Акаба"

  • 02 септември 2020 13:09

  • 1019
  • 7
Бойко Борисов ще участва днес във виртуалната среща в рамките на Процеса "Акаба"
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва днес във виртуална среща в рамките на Процеса „Акаба“, в чийто фокус е отговорът на пандемията от COVID-19, съобщиха от правителствената информационна служба.

Процесът „Акаба“ е иницииран през 2015 г. от краля на Хашемитско кралство Йордания Абдулла Втори с цел укрепване на международното и регионалното сътрудничество срещу опасностите от тероризъм, радикализация и насилствен екстремизъм.

Борисов: Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма

Целта на днешния форум е да се обсъдят допълнителните заплахи по линия на сигурността, свързани с пандемията, и необходимостта от подобряване на международната координацията преди очакваната втора вълна на новия вирус. Във видеоконферентната среща с участието на държавни и правителствени ръководители ще се идентифицират потенциалните недостатъци в отговора на пандемията и новопоявяващите се рискове в сферата на сигурността. Ще бъдат дискутирани пътища за опазване на уязвимото население от привличане в редиците на екстремистки и радикални групировки вследствие на продоволствената несигурност, растящата безработица, сложната и несигурна дигитална и образователна среда. Лидерите ще разгледат също начините за укрепване на устойчивостта на партньорите по линия на Процеса „Акаба“.

За участието си във форума българският премиер Борисов получи лична покана от краля на Хашемитско кралство Йордания Абдулла Втори. През юни 2018 г. Албания домакинства за първи път в Европа среща по Процеса. Нидерландия е втората страна домакин извън Йордания на международен форум в рамките на „Акаба“.

Борисов и кралят на Йордания договориха домакинство на България по процеса "Акаба" през 2020 година

По време на визитата на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Йордания през октомври 2019 г. бе постигната договореност с крал Абдулла Втори България да бъде домакин на поредна среща в рамките на Процеса „Акаба“ през 2020 г. Предвид извънредната ситуация във връзка с пандемията от COVID-19 провеждането на форума в София бе отложено.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1019 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
стига

2020.09.02 | 13:20

1
стига ни е излагал тоя барбас ганьо

2020.09.02 | 14:49

7
да бе, канят го, да му се смеят и да го ползват за каквото поискат, хаха, по-голяма смешка не бях чувала

2020.09.02 | 13:36

4
Тоя барбас го канят по цял свят, а оня, революционера само по нашите села се натрапва. Отритнал го е цял свят, без Русия, Китай и Северна Корея. Гледайте посрещането му във Варна.

2020.09.02 | 14:30

6
Борисо,Борисов докато е време подавай оставка,, иначе оставаш самичък потънал до раменете си в тинята

2020.09.02 | 14:17

5
абе бойко , махай се вече ,какви златни времена прахоси, десетки милиарди от европа влязоха в страната но ти ги пропиля ,на твое място ако бяха други независимо какви българия щеше да бъде в пъти по добре от сегашното състояние ..все критикуваш предишните правителства но времената тогава бяха други,въпреки всичко тогава по добре живеехме......

2020.09.02 | 13:33

3
А бе стига с тоя Бойко бе, какво става с " все народното " въстание предвождано от Че Ге Врадев? Слезе ли от Сиера Маестра, вдига ли го още... юмрука, изобщо, какво става? С нетърпение очаквам да видя Гешев как подава остав.... белезниците на Че.

2020.09.02 | 13:22

2
оставка бе мутро , каква ли майка те е раждала да нямаш достойнство на мъж .

Добави коментар

Водещи новини