С 56,6 млн. лв. ще бъдат подкрепени над 1800 земеделски стопани заради COVID-19

  • 02 септември 2020 12:50

  • 362
  • 0
© NOVINI.BG

"С 56,6 млн. лв. подкрепяме над 1800 земеделски стопани, които са отсрочили кредитите си и не могат да ги погасяват в условията на пандемията от COVID-19", информира премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на онлйан заседанието на кабинета, стана ясно от профила му във Фейсбук.

"Финансовата помощ ще позволи на стопаните, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, да продължат земеделската си дейност и да не търпят загуби. Подкрепата изискваше нотификация от ЕК, затова благодаря на председателя й Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и на еврокомисарите. Само в рамките на няколко дни те реагираха, за да може ние бързо да отговорим на проблемите, които кризата с коронавируса в момента ни създава.

Възложих на министър  Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри и на министър Емил  Димитров заедно да работят за намиране на допълнителни източници на вода за селските стопанства, тъй като сушата е голяма и отсега трябва да мислим за следващата година", информира Борисов.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини