Веселин Марешки: Намаляването на броя на депутатите не е рестарт на държавата

  • 19 август 2020 13:10

  • 495
  • 5
Веселин Марешки: Намаляването на броя на депутатите не е рестарт на държавата
© Булфото

Намаляването на броя на депутатите не е рестарт на държавата, каза днес във Варна зам.председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

Според него рестартът може да се случи като се намерят нови, млади, свестни, неопорочени, неопетнени и почтени българи, които да извършат промяната.

Марешки смята, че българите не се интерсуват от количеството на народните представители, а от тяхното качество. Единственият начин да се случат промените, които искат българите, е приемане на законопроект за изцяло мажоритарни избори, но не по сегашната система, коментира още той. Според Марешки системата трябва да е чисто мажоритарна - в Народното събрание влизат хората, събрали най-много гласове, а избирателният район да е един. Той е убеден, че по този начин, независимо от броя на депутатите, в парламента ще влязат различни народни представители, които никой няма да може да манипулира, контролира или купува.

Според него е абсолютно задължително в страната да се въведе забрана за хора, които досега са участвали по някакъв начин в управлението - депутати, министри, областни управители, кметове, общински съветници, да се кандидатират за депутати оттук нататък и да бъдат министри или каквито и да е.

"240 изцяло нови хора, мажоритарно избрани и това ще е рестартът на държавата", каза Марешки.

Той коментира още и ситуацията с блокадите и контрапротестиращите. Марешки посочи, от партията са предупредили, че е възможно да се стигне до саморазправи.


Предупредихме, че тези неща не трябва да се допускат, каза той и допълни, че не може няколко души да блокират милиони други българи и тяхното право на придвижване. "Воля" категорично се противопоставя на блокадите и моли институциите да си свършат работата. Според Марешки на всички, които са подбудители на протестите - президентът, Мая Манолова, "отровниците", Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, които с юмруци насъскват едни граждани срещу други, трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност.

Марешки избухна срещу протестите: Що за изверг трябва да си, за да малтретираш деца?

 

Последвайте канала на

Novini.bg
495 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
При намаляне

2020.08.20 | 08:06

5
Падате зад борда миики
усещане за

2020.08.19 | 21:33

4
изпадане зад борда

2020.08.19 | 16:37

3
Ако мразя някой на света,това е Марешки и Борисов.
Т

2020.08.19 | 13:34

2
Много са Марешки за тая държава!120 - млади, образовани,некорумпирани хора! Но не 20и а поне 30 и-за да са имали време и за ценз и практика!

2020.08.19 | 13:32

1
Марешки тези ще изкоренят всичко, ама не е КГБ, ами летящите чинии

Добави коментар

Водещи новини