Томислав Дончев с коментар за участието на Данаил Кирилов в писането на промените в Конституцията

  • 18 август 2020 08:08

  • 6986
  • 23
© Кадър - Нова телевизия

Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. и Екатерина Захариева са участвали в писането на Конституцията. Странно би било да не вземе участие в този проект министърът на правосъдието. Това заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в ефира на Нова телевизия по повод внесените от ГЕРБ промени в Конституцията.

По думите му имам всякакви мнения за промените в Конституцията и как ще изглеждат те - но единствено и само за тях може да се произнесе Великото Народно събрание.

"Демокрация е. Опасно е всички да мислят по един и същи начин. Ясно е, че всички чакат какъв ще е текстът и да му се търсят грешки. Няма как да стане само с персонални промени. Тези промени не са направени с цел да се потуши напрежението, а в отговор на искането на хората", категоричен бе още той.

Попитан дали се дава законодателна инициатива на Съвета на прокурорите, той заяви, че им се дава възможност да предлагат промени.

Продължаваме реформата, каза той. "Президентът, за съжаление, се държи като партиен лидер. Събрана е достатъчна енергия, за да може да се претвори в промяна. В тази ситуация, дълбоко се съмнявам, някой да е в състояние да произведе предложение, което да е обект на обществен консенсус", заяви Дончев.

Що се отнася до предложенията на ВМРО, той поясни, че не е добре партньори да си говорят с ултиматуми.

Томислав Дончев: Най-изгодно ни е да си подадем оставката

"Отношението на Радев към правителството е негативно. Понякога, когато се чудим защо хората са толкова злостни, трябва да си дадем сметка, че това е в резултат на негативното политическо говорене", обясни той.

"Машинното гласуване не може да реши проблемът с купуването на гласове. Проблемът е друг - с текстовете от Изборния кодекс, където не е записано кой отговаря за машините. Ако не могат да бъдат закупени, ще бъдат наети за следващите избори. Не е редно МС да купува машини, за да се избегнат спекулациите. Категорично е правилна стъпка да има машинно гласуване, щом хората го искат", каза още той.

Що се отнася до охраняването на протестите от полицията, Дончев заяви, че ресурсът на МВР не е безкраен. "Полицията ще прави всичко възможно да няма сблъсъци и напрежения. Но не може да са навсякъде", каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
6986 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
А бре Томиславе...

2020.08.20 | 16:31

23
...,народа иска само едно да кажеш по мъжки и честно,а ти увърташ ли увърташ,като магистрална Кърджалийска...-П-ка...!А то е следното...-имал ли си такъв разговор с премиера от цитираният от записа,или не...?!А ти взе да увърташ...-,,Ами можело да е имало-ама не си спомням..."...!Не отговориш ли директно като мъж-с ,,ДА"...,или-,,НЕ"...-Всичко друго е ...-,,ала-бала"...!А ти не отговаряш по мъжки-а само философстваш...-значи си обикновена Гербаджийска-...П...ка...!!!!!!!
€-то

2020.08.19 | 14:56

22
Здравейте,набирам група ДА СПАСИМ ПРАВАТА ДАНИ , и то човек,и то иска пише в социални мрежи,днес може да е Дани Тъпото ,но утре,ех утре , ще е Дани Премиер-Президента, а не ве.Та за това се обръщам първо към вас ,най безпристрастната медия пффф да да
НАНАНА

2020.08.18 | 12:16

21
ООУУУ ДАРЛИНГ ДОНЧЕВ С ИЗМАМЕНИ ХОРА КАК СЕ РАБОТИ ДУША НИЩО НЕ КАЗВАШ ЩЕ ИМА АКИ МАЙ
не

2020.08.18 | 12:10

20
Тези всички са оцапани
Гроб мафиоти!

2020.08.18 | 10:50

13
░█████╗░░█████╗░████████╗░█████╗░██████╗░██╗░░██╗░█████╗░██╗ ██╔══██╗██╔══██╗╚══██╔══╝██╔══██╗██╔══██╗██║░██╔╝██╔══██╗██║ ██║░░██║██║░░╚═╝░░░██║░░░███████║██████╦╝█████═╝░███████║██║ ██║░░██║██║░░██╗░░░██║░░░██╔══██║██╔══██╗██╔═██╗░██╔══██║╚═╝ ╚█████╔╝╚█████╔╝░░░██║░░░██║░░██║██████╦╝██║░╚██╗██║░░██║██╗ ░╚════╝░░╚════╝░░░░╚═╝░░░╚═╝░░╚═╝╚═════╝░╚═╝░░╚═╝╚═╝░░╚═╝╚═
Томи

2020.08.18 | 11:46

19
Ще я видите тази оставка през крив макарон.
Браво на ГЕРБ !

2020.08.18 | 11:19

18
Бате Бойко, той е мъж. Бате Бойко е веднъж.
Браво на ГЕРБ !

2020.08.18 | 11:19

17
Бате Бойко, той е мъж. Бате Бойко е веднъж.
Браво на ГЕРБ !

2020.08.18 | 11:19

16
Бате Бойко, той е мъж. Бате Бойко е веднъж.

2020.08.18 | 11:05

15
Данаил Кирилов и Екатерина Захариева, каква хубава двойка. Ако арх.Ангел Захариев се включи, може да си направят тройка. Предполагам, че тогава в конституцията ще има специален член в който по цялото българско черноморие задължително да се изградят "подпорни стени", проектирани от фирма "ААА".
до 10.15

2020.08.18 | 10:57

14
Кого ще разстреляш гадино ,долна!Хората с две ръце ще те разкъсат.

Добави коментар

Водещи новини