Как ВМРО приема идеята на Борисов за промени в Конституцията?

  • 17 август 2020 10:04

  • 2977
  • 9
Как ВМРО приема идеята на Борисов за промени в Конституцията?
© Булфото (архив)

Не трябва да се бърза с промяната на Конституцията. Темата трябва да се обсъди обстойно. Това смята депутатът от ВМРО Александър Сиди. Пред Нова Тв той коментира предложенията, лансирани от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Основният закон казва, че има минимум два месеца да я обсъждаме. Това не е нещо, което трябва да се направи веднага“, напомни Сиди.

Той е категоричен, че няма смисъл да се правят промени в основния закон на страната за намаляване на броя на депутатите. Такъв според него би имало, ако се променят основни текстове и положения в държавата.

Борисов обяви решенията си - предлага свикване на Велико народно събрание

По думите му за по-голямата част от промените, които премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предлага, могат да се приемат и от обикновено Народно събрание. Сиди обясни, че от ВМРО искат президентът да има по-големи правомощия.

Кадър: Нова Тв

"ВМРО сме за държавността. Когато избираме мажоритарно с милиони гласове, той трябва да има поне законодателна инициатива", аргументира се той. 

По думите му партията би отстъпила, ако част от техните предложения за промяна в Конституцията не се приемат от коалиционните партньори. Това би станало, ако те успеят да ги убедят в своите тези. 

Последвайте канала на

Novini.bg
2977 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
що не сме

2020.08.21 | 11:50

9
като САЩ - пряко избран президент, който е и министър-председател?

2020.08.17 | 13:57

8
терористииииии!

2020.08.17 | 13:57

7
стига лицемерие!

2020.08.17 | 13:21

4
Всички герберски боклуци се обаждат в защита на управляващата бизнесмафия, щото и вие имате интерес в ББ, 70 % от народа подкрепят протеста, 20 % не подкрепят протеста защото те работят в обръча от фирми на ББ!
Отрепко

2020.08.17 | 13:22

6
А майка ти защо продължава да му духа за рубли , като е червена кранта ?

2020.08.17 | 13:21

5
Мръсни мафиоти,раздули герберската администрация до спукване,толериращи ромите за да гласуват за вас.Пет пари не давате как живеят българите,защото големите градове не са България.Идея си нямат пишещите мамини синчета,които се чудят къде да почиват ,как живеем ние- без работа,без доходи,да се чудим какво да сложим на масата за децата.Сега ще ни обявите за мързеливи.Аз мързеливеца работих в мина.Заплати с месеци няма.Сега и вода нямаме.Избиха ни животните,каквото остана се краде от ромляните.Миналата година всичката зимнина отиде в крадливи ръце.Вие,охранени и жестоки към нас,не бихте издържали и седмица при тези условия.Вън,махайте се!Единственото,което правите е да си пълните джобовете.Добре,че със заем,купихме компютър за обучение на децата за да напиша това.

2020.08.17 | 13:18

3
НАШИТЕ ПРОТЕСТИ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ ЛАУРА КЬОВЕШИ.ГЖО КЬОВЕШИ ЧАКАМЕТЕ С НЕТЪРПЕНИЕ.ЛАУРА КЬОВЕШИ ЧАКАМЕТЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА АРЕСТУВАШ СЕДМИЦАТА ОТ ШЯЙКАТА БОРИСОВ ГЕШЕВ ЦАЦАРОВ СИМЕОНОВ КАРАКАЧАНОВ ПЕЕВСКИ И ДОГАН.../ ГН ХРИСТО ИВАНОВ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ГН ПРЕЗИДЕНТ,ОБЕДИНЕТЕ НАРОДА ЛАМЯТА Е МНОГО ГОЛЯМА.ТРУДНО ЩЕ Е УБИЕМ.НО СИ ЗАСЛУЖАВА ЗАЛОГЪТ Е МНОГО ГОЛЯМ,ЗАЛОГЪТ Е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.КРАДЕЦА ГО Е ВИНАГИ СТРАХ.ТЕ СА КРАДЦИТЕ ТЕСА ХУНТАТА ТЕСА МАФИЯТА ТЕСА НЕДОСЕГАЕМИТЕ ТЕСА ВЪЛЦИТЕ КОИТО СЕ ХРАНЯТ СЪС БЪЛГАРЩИНАТА И ТЕХНИЯТ ПОМИНЪК.ТЕ СИ ЗНАЯТ ЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ЗАСЛУЖАВАСИ И ВОЙНА ДОРИ ДА ИМА.НЕМОЖЕ ТАКА ДА ПРОДЪЛЖАВА ВИНАГИ ДА НИ ПРАВАТ НА МАЙМУНИ И В ОЧИТЕ НИ БОРИСОВ ДА НИ ОБИЖДА ЧЕ СМЕ ПРОСТИ.НЕ СМЕ ПРОСТИ ЩЕГО СВАЛИМ И ЩЕ МУ ДОКАЖЕМ ЧЕ НА НЕГО В ЗАТВОРА МУЕ МЕСТОТО СЪС 6 МАТА МУ АВЕРИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПИЦА.ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА 21 ВЕК.НЕ БИВА ДА ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК Е ЦАЦАРОВ ТОЙ ЗГЛОБИ МАФИЯТА.ОСТАВКА АКО ТРЯБВА И СЪС СИЛА ЩЕГИ ПОМЕТЕМ ИНАЧЕ НЕ СТАВА.

2020.08.17 | 12:46

2
Борисов и да се изсере на центъра на София ВМРО ще изложат творението му и ще кажат, че е много добро
ИМАТЕ ЛИ ЗАСЛУГИ?

2020.08.17 | 10:36

1
СЛЕД НОВИ ИЗБОРИ ТОГАВА.КАТО НАПРАВИТЕ 2/3 МНОЗИНСТВО ЩЕ РЕШАВАТЕ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА.А СЕГА ДОКАЖЕТЕ ,ЧЕ СТЕ ПАТРИОТИ И ВЯРВАТЕ В ТОВА КОЕТО СТЕ НАПРАВИЛИ И ОТИДЕТЕ НА ИЗБОРИ БЕЗ СТРАХ.ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ.

Добави коментар

Водещи новини