ДПС публикува стара реч на Ахмед Доган във връзка с идеята за промени в Конституцията

  • 14 август 2020 17:23

  • 5838
  • 10
ДПС публикува стара реч на Ахмед Доган във връзка с идеята за промени в Конституцията
© bulphoto (архив)

От Движението за права и свободи реагираха на идеята за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията, предложени от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по-рано днес. Те публикуваха стара реч на почетния председател на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

Вече трета седмица от движението избират нетрадиционен начин да коментират събитията в държавата. Това е трета реч на Доган, която от партията публикуват, с намигване към актуалните събития.

Борисов обяви решенията си - предлага свикване на Велико народно събрание

Ето какво гласи тя:

"No comment! 19.12.2019г. - д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от!

Когато след 30-годишна история говорим за дефектиране на демократичните правила, норми и реалности, това най-малкото е тревожен сигнал в обществото. Но няма как да си затворим очите пред очевидни и очевадни политически реалности.

Опорочаването на изборния процес се превърна в епидемия, която обхвана всички политически формации и това рефлектира върху нормалното възпроизвеждане на демокрацията и поставя под съмнение нейната легитимност. Обективно погледнато политическата система на обществото се връща в изходното си положение на стартиране на Прехода, когато правехме избори под надзора на външни наблюдатели, включително и от Сената на САЩ. ...

В този социално-политически контекст по всичко изглежда, че рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация. Кога и как ще се получи това, зависи от зрелостта на политическия елит и на гражданското общество. ...

Цикличността предполага, че е време за промяна на парадигмата на властовата система, понякога полюсно, съобразно историческите традиции на властовата система, манталитета на гражданското общество и „ градуса” на международната среда. ... Друг важен цикъл, който тепърва предстои да се разгърне, е дисхармонията на цикъла на натрупване с този на разпределение и преразпределение. Това, разбира се, не е от сантимент към „социалната идея”, а от увеличаването на рисковите фактори за предизвикване на рецесия, вследствие на прекалено широко отворената ножица между бедни и богати. ...

Политическата необходимост от рестартиране на политическия модел на обществото в една или друга степен се осъзнава, но сравнително по-малко се изговаря или се отлага във времето. Защото рисковите фактори за продуциране на „критичната точка“ на хаоса в партийните структури се явява проблемният възпиращ фактор за подобно радикално решение. Тъкмо поради това решаващият фактор за рестарта в случая е зрелостта и готовността на гражданското общество!"

Последвайте канала на

Novini.bg
5838 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2020.08.14 | 18:58

4
Доган е най-умният политик в България!
A be ti prost li si?

2020.08.14 | 18:35

3
Давайте деи эа новата конституция а не ми растягайте туркистански локуми. Играта се птоменя не ви ли е ясно?

2020.08.14 | 18:12

2
1. ЦЯЛОСТЕН АНАЛИЗ НА ПРЕХОДА И ДЪЛГОСРОЧНИ ПРИСЪДИ ЗА ВИНОВНИЦИТЕ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРЕЗ ПЕРИОДА 1990 – 2020 ГОДИНА. КОНФИСКАЦИЯ НА ПРИДОБИТОТО ОТ ТЯХ ИМУЩЕСТВО, НЕЗАВИСИМО ОТ МЕЖДУВРЕМЕННА ЕВЕНТУАЛНА ПРОДАЖБА ИЛИ ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ДРУГО ЛИЦЕ. 2. БРОЙ НА ДЕПУТАТИТЕ – 120 ДУШИ. 3. ПРЕМАХВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИЯ ИМУНИТЕТ И ВЪВЕЖДАНЕ НА МАНДАТНОСТ ЗА ДЕПУТАТСКИ МАНДАТ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА МАНДАТА. 4. ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛУСТРАЦИЯ НА ДЕПУТАТИТЕ И МИНИСТРИТЕ, ЗЕМАЛИ ТЕЗИ ПОСТОВЕ ОТ 1990 ГОДИНА ДОСЕГА. 5. РЯЗКО НАМАЛЯВАНЕ НА БРОЯ НА ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, КОЕТО ДОВЕДЕ ДО КОРУПЦИЯ И ДЕВАЛВАЦИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО. 6. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ В ЦЯЛОСТ НА ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА И ЗАБРАНА НА ЧАСТНАТА БОЛНИЧНА И ЛЕКАРСКА ПРАКТИКА, КОИТО ПРЕВЪРНАХА ГРАЖДАНИНА ОТ ПАЦИЕНТ В КЛИЕНТ ДА ПОЛЗВАТ БЮДЖЕТА НА НЗОК. РЕВИЗИЯ НА ИМОТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДИРЕКТОРИ НА ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ БОЛНИЦИ И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО ИМ. 7. РЯЗКО СНИЖАВАНЕ БРОЯ НА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ЧРЕЗ ЗАКРИВАНЕ И ОПТИМИЗИРАНЕ СЪСТАВА НА НЕНУЖНИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ, ДИРЕКЦИИ И КОМИСИИ. 8. ПРЕМАХВАНЕ НА ПОНЯТИЕТО „БОРД НА ДИРЕКТОРИ” И ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ТЕХНИТЕ ЧЛЕНОВЕ. И това е само началото за връщане на държавата на нейния собственик – БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

2020.08.14 | 17:39

1
НИЕ ВЕЧЕ РАЗБРАХМЕ ,ЧЕ ИДЕЯТА Е НА ДОГАН.БОКО Е САМО ПОЩЕНСКА КУТИЯ.
йокин

2020.08.14 | 20:06

5
А с порциите,докъде стигнаа?
Новини.бг се списва от един Улав дописник

2020.08.14 | 20:20

6
полуграмотен шизофреник. Всички коментари срещу Президента и протеста са негови под различни имена. Пише с плакатни букви, коментарите му са просташки и цинични. Улавия е замърсил Youtube по същия начин. Статиите му в Новини.бг са измислици, съдържат лъжливи диаграми и анкети. Беше пуснал статия че Мая Манолова звъняла в 5:00 след полицейския погром на Радев за да се оплаква, той сам чул. Беше пуснал тук Троянски вируси за да наказва инакомислещите. НЕ вярвайте на Новини.бг и не влизайте в анкетите, може да са заразни.
Младежки Форум

2020.08.14 | 23:14

9
Бог да пази България от луди хора
Младежки Форум

2020.08.14 | 23:12

8
Можем ли да избегнем Гражданската война?

2020.08.14 | 20:46

7
Ей Доган, тези боклуци използват goоgle интерсите на хронологията да преследват хора за разчистване на сметки! А може би и нещо друго
Най големият

2020.08.15 | 22:21

10
Движещ ПРОСТАК без Съд,да го отстреляш.

Добави коментар

Водещи новини