Министърът на икономиката се срещна с турския посланик

  • 14 август 2020 17:27

  • 670
  • 3
Министърът на икономиката се срещна с турския посланик
© Министерство на икономиката

Засилване на търговско-икономическите взаимоотношения и смекчаване последствията от COVID-19 била темата на разговор между министъра на икономиката Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин и турския посланик г-жа Айлин Секизкьок, съобщава Министерството на икономиката. На срещата е присъствал и зам.-министърът на икономиката Стамен Янев.

Двете страни са постигнали споразумение за провеждане на сесия на смесената българо-турска междуправителствена комисия в началото на есента, която би могла да бъде съпроводена с бизнес форум, ако епидемиологичната обстановка позволи това. Икономическият министър и турският посланик са били единодушни, че въпреки спада в търговските взаимоотношения за първото и второто полугодие, данните не са притеснителни и България и Турция продължават да се радват на активно икономическо сътрудничество, се посочва в съобщението.

Лъчезар Борисов: До края на годината очакваме инвестиции на стойност около 1 млрд. лева

В подкрепа на тези думи Айлин Секизкьок изтъкнала, че вместо да намалят производството си, много турски фирми дори са разширили дейността си по време на пандемията. Тя също така е информирала за предстояща нова инвестиция в България, която се очаква да разкрие до 400 нови работни места.

Последвайте канала на

Novini.bg
670 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2020.08.14 | 21:36

1
Абе какъв "министър", какви 5 лева?! Българиооооо!!! НАРОДЕ????
за шиши и

2020.08.14 | 22:59

2
доган ли си приказваха
Eлена

2020.08.15 | 08:28

3
Той предишния за едни фурми до Дубай,а този?!

Добави коментар

Водещи новини