Каракачанов: ВМРО предлага 6 неща за промяна в Конституцията

По повод изявлението на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за свикване на ВНС и за промени в Конституцията - дебатът вече е отворен. Но нека това да е първа стъпка към исканата от хората „промяна на системата“. Още в началото на протестите аз заявих, че чувам разумния, необременен от задкулисни интереси глас на хората.

Това се казва в позиция на председателя на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността във Фейсбук профила му по повод изявлението, направено от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г преди минути.

Борисов обяви решенията си - предлага свикване на Велико народно събрание

Ето и пълния текст на позицията на Каракачанов във Фейсбук:

Ето защо за да имат смисъл тези промени, аз, като председател на ВМРО, предлагам шест неща, които да бъдат гарантирани от Конституцията.

1 и 2. Настоявам за образователен ценз и задължително гласуване, които да донесат повече смисленост и прозрачност, а с тях и исканата от обществото промяна на управлението. Крайно време е да бъдем отговорни и да упражняваме не само правата си, но и да изпълняваме задълженията си. Минималното ниво на образованост при правото на глас дава поне малка гаранция за направен информиран политически избор. Не може неграмотни хора срещу 50 лева да определят бъдещето на децата ни. Въвеждането на задължителното гласуване от своя страна ще омаловажи купените цигански гласове и корпоративния вот.

3. Категоричен съм и ние от ВМРО ще отстояваме позицията си за укрепването на семейните ценности и брака, като съюз между мъжа и жената, както и поставянето на семейството в основата на всички нормативни документи, свързани с правата на децата. Институтът на семейството трябва да бъде гарантиран и да има категорична защита срещу въвеждането на трети, пети или 30-и пол.

4. И тъй като през 2008 г. Тройната коалиция в лицето на БСП, ДПС и НДСВ промени Конституцията и премахнаха наборната военна служба, съм безкомпромисен, че тя трябва да се възстанови. Трябва да поправим една глупост и да започнем отново да възпитаваме българската младеж в родолюбие и ценности. Това е част от пътя да отдалечим децата си от вредното влияние на джендър идеологията. Връщането на наборната военна служба е още един акт, чрез който държавата ни ще гарантира своята сигурност и бъдеще в сложната геополитическа обстановка.

5. С промени в Конституцията трябва да гарантира, че всеки етнически българин по света може да се прибере в България и да има гарантирано право на образование и работа, както и да получи българско гражданство.

6. Искам да подчертая също така, че е неизбежно да се отвори дебата за увеличаване на правомощията на президента независимо кой представлява институцията. Президентът трябва да има право на законодателна инициатива и да иска вот на недоверие на правителствата и др.

Тези шест неща трябва да бъдат вкарани в дебата за промени на Конституцията. Нужен е обществен консенсус. Иначе ВНС за намаляване броя на депутатите и ограничаване правомощията на правосъдния министър е безсмислено.

А по отношение на предложението на колегите от ГЕРБ - когато се съберем на коалиционен съвет, ще ги обсъдим с тях и ще преценим каква ще е позицията на ВМРО, както и ще мотивираме нашите идеи.

Коментари

 1. 2020.08.15 | 18:55
  Феноменално ДА! за всички предложение освен за задължителна военна служба. Може би ако е 3-6 месеца ОК, но не повече, иначе е загуба на време. Особено точка 1+2 са супер важни за просперитет. Не може мързелите да не ходят да гласуват и после да мрънкат и да се оплакват! Това е изключително важно, всеки който иска нещо да ходи и да гласува, ВСЕКИ ПЪТ, на ВСИЧКИ ИЗБОРИ.
 2. 2020.08.14 | 13:38
  Народа ви иска оставката бе малоумници.
  1. 2020.08.15 | 08:47
   Тия неим пука за народа и затова скоро няма да има оставки докато не стане гражданска воина Бг
  2. 2020.08.14 | 14:38
   Ти в ред ли си? Какви оставки при това положение! Искаш анархия и беззаконие ли! Не....!!!!
  3. 2020.08.14 | 14:06

   педалите искат само оставка

  4. 2020.08.14 | 13:51
   Какъв народ бе, гарги кресливи...
  5. 2020.08.14 | 13:47
   Шепа хора водени от провалени муцуни не са народа!Не говорете от името на хората
 3. 2020.08.14 | 16:33
  ЕДНО ОТ ТЯХ ДА НЕ Е ДА НЕ СЕ КОЛЯТ ПРАСЕТА ПО КОЛЕДА ,ЗАЩОТО СИ ПРЯКО ЗАСЕГНАТ?
 4. 2020.08.14 | 16:32
  ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!
 5. 2020.08.14 | 15:43
  ,И 7 напусни подайте оставка не е толкова трудно
 6. 2020.08.14 | 15:29
  Предизборната кампания започна много рано този път. Едните с протести, другите виж как хитро се промъкват, уж искали да сменят конституцията, но така и няма да стигнат до споразумение, само ще лаят и набират дивиденти
 7. 2020.08.14 | 15:03
  Ненормслник, от времето на частните ти маршрутки до сега не си мръднал ни на йота
 8. 2020.08.14 | 15:02
  Tulup нещастен. Като ще са равни мъже и жени я и момичетата в каэармата. Момчето ще иэлеэе мачо а катп се огледа наоколо- само рглеэени пик.ли. Я и момите в каэармата
 9. 2020.08.14 | 15:01
  Я ти иди войник първо ! Моите синове ще учат в чужбина и ги забравиии. Циганите ги вкарвай в казарма да се гаврите с тях щот и казармата ви ще е кат вас.ОСТАВКААААА!
 10. 2020.08.14 | 14:59
  Хахаххаха,тоя иска да въвежда военна диктатура и терор,а междувременно да си бие децата на спокойствие докатое пиян...Типичен български "патриот" !
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет