Правителството определи концесионери на четири плажа

  • 12 август 2020 16:21

  • 1059
  • 2
Правителството определи концесионери на четири плажа
© Pixabay

"Къмпинг Южен Бряг" ЕООД е определен за концесионер на морски плаж "Къмпинг Градина", община Созопол, област Бургас, съобщава пресслужбата на кабинета.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 7 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 9,00 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 90 758,57 лв. без ДДС. Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж за срока на концесията са в размер на 231 295 лв. с ДДС, посочват от МС.

За концесионер на морски плаж "Поморие - юг", община Поморие, област Бургас е определен "ИТ МАРИНА БРЯГ" ЕООД, допълват от МС. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 10 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определено съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,10 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 200 663,89 лв. без ДДС. Предвидените инвестиции, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията са в размер на 206 890,80 лв. с ДДС.

Определени са концесионери на три морски плажа

"БИЙЧ РЕВЮ" ООД е определен за концесионер на морски плаж "Обзор - Мотела", община Несебър, област Бургас, съобщава още правителствената пресслужба. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 10 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4,9 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 115 339,63 лв. без ДДС.

За концесионер на морски плаж "Дюни", община Созопол, област Бургас, е определен "Дюни" АД. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 11,40 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 148 739,80 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж е в размер на 78 722 лв. с включен ДДС, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
1059 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тулуп

2020.08.12 | 16:42

1
стига с тия концесии, плажът е на всички българи. някой нищо не прави и си пълни гушата с наши пари.

2020.08.12 | 17:07

2
Ми затова трябва да си ходят вече тези толупи не ги ли е срам да дават за 20 години напред концесии в коя друга страна го има това но са свикнали да стрижат бедните хорица и така ще си я карат за затвор са ако не всички то повечвто

Добави коментар

Водещи новини