Премиерът Борисов поиска оставката на Румен Радев

Палатките и барикадите остават, със сила няма да ги махнем. Няма да допуснем напрежение и сблъсъци на протестите. Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български деца. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който отиде близо до КПП "Лесово", за да инспектира границата с Турция, където има пожари. Той бе в компанията на директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

,,Като слушах, останах с впечатлението, че е изгоряла границата, че е изгоряла държавата. Това е голяма територия. Но колегите се справят прекрасно: местните власти, военните и всички, които са свършили работата си'', отбеляза премиерът Борисов.

Над 50 000 дка горят в Тополовградско и Свиленградско

На журналистически въпрос, че му се иска оставката, министър-председателят обяви, че иска оставката на президента.

Аз искам оставката на Радев, тъй като всеки иска оставката на някого. Даже на Христо Иванов не му я искам, а ми беше заместник толкова години. Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство, допълни Борисов.

По думите на Борисов в момента има "политически формации, които са зажаднели за власт".

Борисов с внуците си: Време е за моите решения

Ние отидохме ли на "Позитано" или при Христо Иванов да провокираме? Не, те отидоха там да провокират. Ние свикахме конференция - работна, спазвайки пандемичните мерки: на открито. Тези, които идват да препятстват, това са провокатори. Поканили сме всички медии, както навсякъде по света, сложили сме им къде да стоят, да отразяват от А до Я. Тези, които идват, това са провокатори. Ако на мач на "Левски" отидеш с публиката на ЦСКА, кои са провокаторите?, коментира премиерът Борисов провокациите, които се случиха по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ.

Коментари

 1. 2020.08.11 | 20:53
  Което е вярно, вярно си е! Радев е изолиран сам самичък от кръга на останалите Президенти. Плевнелиев, като Първанов и Пешо Стоянов, макар и различни си приличаха по едно нещо. Те правеха непрекъснато политика на високо международно ниво, имаха иницативи и цели, нещо което избощо го няма при Радев. От тая гледна точка той си остава просто един "Фатмак", като няма, нито една национална или международна доктрина и цел, която да следва, нито една инициатива излязла от него и постигната, като единствената му роля е ролята на "задно колело" в държавната политика, на баба Пенка критикарката, седнала пред блока и викаща подир младите момичета и момчета. Тримата макар и напълно различни, като характери и политически възгледи наистина работеха Президенти, както и се бореха за постигането на големи цели и проекти, а Радев си остана само с едното "Вето". За 4 години той я има десетина международни форума на високо равнище, я няма, при това половината му ги е отстъпил Борисов, който вместо да отиде той или външният министър на тия форуми, отстъпва да отиде Президента. По този показател Плевнята и Пешо Битълса са на светлинни години пред него. Техните срещи и влияние на международно ниво са непостижими за Радев, а Първанов макар и ляв президент, също както и Радев и примеман с известни резерви от Запада, поне направи много за връзките с "Изтока". Първанов изработи и договори проектите с Путин т.н. Голям шлем, Белене, Южен поток, и Бургас Александропулис, които може и да са спорни, но това е реална работа и политика, а какво изработи Радев, който също е кандидатът на БСП? Нищо! И Първанката и Пешо Стоянов работиха усилено на супер високо ниво за влизането в НАТО и ЕС, за стабилизирането на държавата и икономиката, а коя е международната или националната политическа цел, която изработи Радев? Ами няма такава! А Плевнелиев е просто шампион по международно признание. Десетки държави и международни организации са го наградили за неговата международна дейност. Освен това той направи най-много са привличане на международни инвестиции в страната, по това Плевнелиев, просто няма равен. Както казва народа Радев е просто "слабата ракия" на българската политика. За мандата му дотук "Слаб 2"!
 2. 2020.08.11 | 18:21
  Не всеки иска оставка на някого а всеки иска оставката на тиквата. Но тиквата като удавник за сламка иска оставката на президента. Такива като него превърнаха България в частен двор. Но с далаверите пълнят чекмеджета със злато и пачки с едри банкноти. Тиквата отрови въздоха, почвата и водата. Още преди скандалите с боклука от Италия, тиквата се изказа по телевизията че ще внасяме боклук от Италия.
 3. 2020.08.11 | 16:41
  БАРБА ГАНЬОС ИСКА ОСТАВКА НА ПРЕЗИДЕНТА???НО ПРЕЗИДЕНТА Е ГЛАВНО КОМАНДВАЩ НА БГ АРМИЯТА. И В ТАЯ ВРЪЗКА АКО СЪМ НА НЕГОВО МЯСТО ЩЕ РАЗЖАЛВАМ ТИКВАТА ДО ПРОСТ РЕДНИК ,КАКЪВТО МУ Е ВСЪЩНОСТ МАНТАЛИТЕТА.БЕЗ ДА ОБИЖДАМ РЕДНИЦИТЕ.
 4. 2020.08.11 | 14:12
  КЪРЛЕЖ ПАРАЗИТИРАЩ,ДОКОГА ЩЕ СМУЧИШ КРЪВТА НА НАРОДА???МУТРИ ВЪН!!!
  1. 2020.08.11 | 15:51
   За кърлежите има един лек, изтискване на изпитото и после кремация. прахът да се хвърли в пернишките мини.
 5. 2020.08.10 | 16:57
  Гледам стари клипове заснети преди години когато бойко искаше оставката на бсп. Съвсем друга песен пееше.Сега той се излага .Няма никакво достойнство. А за ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ - НИЕ БЛИЗО 3 МИЛОНА ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ СМЕ ГО ИЗБРАЛИ.ЧЕСНО И ПОЧТЕННО. Не като задраскваните протоколи на парламентарните избори.
  1. 2020.08.11 | 15:47
   Протестите са против Бидончето Боклукав, БИдон няма достойнство, той е тутултутул, ту пьлен ту празен, зависи къде го мериш, долу или горе. Блюдолизците да не отварят гагите си за Президента, защото не е протестът против него.
  2. 2020.08.11 | 14:02
   И АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДОСТОЙНИЯТ НИ ПРЕЗИДЕНТ.
  3. 2020.08.11 | 09:35
  4. 2020.08.10 | 17:46
   ПРЕЗИДЕНТ-ВИЖТЕ ФИЗИОНОМИЯТА МУ! ЧУЙТЕ ИЗКАЗА МУ- ДОЛЕН ФАШИСТ!
 6. 2020.08.11 | 10:13
  До тези,които наричат господин Радев фатмак.Сигурен съм,че не сте ходили в казарма,не знаете какво значи фатмак.Колко трябва да си ограниче и прост,за да наричаш летец първи клас,умен,ерудиран ,признат и в САЩ и в Русия шофьор на самолет,фатмак.От злоба,че не може да му полеете на малкия пръст плюете ли плюете.Това няма да помогне.Удряйте кухите си лейки в дувара на село и се наслаждавайте на това как кънтят.
  1. 2020.08.11 | 15:39
   Те, плюещите, незнаят за бумеранга. Крясъците им са за да намалят ефекта от протестите, А Бичето Боклуков е бояджия от първа класа , да му се признае, Всички негови поддръжници лека полека го изоставят, и когато го бесят ще се люлеят на краката му, това го няма в книжките на Майн Рийд, Биче, не го търси.
  2. 2020.08.11 | 14:04
   КАЗВА СЕ ЛЕТЕЦ И СЕ УЧИ С ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ПОВЕЧЕ ОТ ЗА ПОЖАРНИКАР.ЗА ЧУЖДИТЕ ЕЗИЦИ НЯМА ДА ГОВОРИМ,ЧЕ МУ ВИДЯХМЕ НА БОКО НЕМСКИЯТ.
  3. 2020.08.11 | 10:58
   ..шофьор на самолет...хахахах
 7. 2020.08.11 | 11:06
  2,500 000 sme zad prezidenta
  1. 2020.08.11 | 14:10
   И АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ.МУТРИ ВЪН!!!
 8. 2020.08.11 | 14:09
  ДЪРТА МУТРА ВЪН ОТ ЖИВОТА НИ!НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПРЕД ХОРАТА.ВДЪН ЗЕМЯТА ДА СЕ ПРОВАЛИШ.НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ ПОВЕЧЕ ,БОКЛУК.АЗ И ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ТИ ВИЖДАМЕ ПРОСТАШКАТА ,ВУЛГАРНА ФИЗИОНОМИЯ.
 9. 2020.08.11 | 12:38
  Мутрата ВЪН ! Т.е. вътре , но в панделата ! Кърджалийска проста п,утка още по . прост путю от Банкя не ни трябват ! Да живее РАДЕВ !
 10. 2020.08.11 | 11:39
  по ред на номерата. първо толупа да даде оставка. какво се е хванал за властта, все едно му е бащинийка???
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет