СДС: Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие

  • 07 август 2020 12:22

  • 1062
  • 8
СДС: Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие
© Булфото (архив)

Снощи група протестиращи поругаха сградата на бул. „Г. С. Раковски“ 134 заради пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция. Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията. Това се посочва в позиция на ПП СДС.

От нея, преди 30 години, започна превръщането на България в свободна държава, откъсването ѝ от Москва и връщането ѝ на картата на Европа. Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции.

Вижте акцията по премахване на палатковите лагери в София

Хората, които снощи замеряха сградата, едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България. 

„Раковски“ 134 не е фасада, а история. И посегателството към нея, независимо по какви причини, е поругаване на всичко постигнато след комунистическия режим.

Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на колективната безнаказаност, то режисьорите със сигурност знаят какво правят. Опасяваме се, че искрените протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, които не искат истинска промяна, а смяна на местата във властта. И не само смяна на местата, а промяна на стратегическата ориентация на България от Европа към Русия и Евразия. 

ГЕРБ се поздравиха със "Светофарите светят зелено" на група Сигнал

СДС е организирала многохилядни протести за доброто на България, а не за да защитава частни олигархични или руски интереси.

Подкрепяме правото на протест, но настояваме полицията да не допуска вандалски актове и тормоз над гражданите! Никъде в Европа не се толерират подобни действия. Демокрацията е свобода, законност, но и ред.

Конституционното право на протест не трябва да бъде за сметка на гражданските и конституционните права на останалите българи. Държавата не бива да абдикира от своите задължения, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора. Те също започнаха своя организация и подписка и това можеше да доведе до сблъсъци. Затова намесата на полицията, която успя без сериозни конфликти и ескалация на напрежението да премахне блокадите, заслужава адмирации. 

 

Подкрепяме всички демократични и законови начини за постигане на целите на гражданското общество, защото ние, от СДС, започнахме борбата за това и никога няма да отстъпим от идеите си. Подкрепяме правото на протести, но не и с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие.

Подкрепяме правото на протест, но на искрено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги употребяват за собствените си политически цели.

 

Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1062 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Виолета

2020.08.09 | 10:57

8
СДС запали партийния дом!Нещо забравили ли са? СДС основа "Град на истината"-лежаха при президенството.Беше нарастнала раждаемостта. АлЙо +38 тулупа лежаха като рязани,,докато се пишеше конституцията.След това един от тях стана конституционен съдия на същата конституция.Премина през няколко партии,все на власт,страшно принципен,с две рождени имена.И още много,много има за писане.
Манев

2020.08.08 | 13:20

7
Призовавам всички седесари да се обединим и край на люспенията и водаяи ор рода на гнома, Делчев и тем подобни лекета
това сдс

2020.08.07 | 15:35

4
не е онова сдс

2020.08.08 | 13:18

6
Онова и ли не, стига филосовстване, държавата е в опасност.
Стефанов

2020.08.08 | 13:16

5
Стига с това лигавене. Спомням си как с неприязън говорехме за приетия зако за защита на държавата, и сега с голямо закъснение разбирам че са били прави и ако не беше "освобиждението" ни от СССР щяхм да сме на друго ниво.Мисещи граждани призовавам ви за борба срешу надъгащата се паплач на анархията (комунизма)
ИВАН ИВАНОВ

2020.08.07 | 13:17

3
СДС ,културно ,лежешком приехте Конституцията в палатков лагер , в центъра на София.
Какво беше това-...,,СДС"?!

2020.08.07 | 12:38

2
Какво беше това- ... ,,СДС"...?!Ах,да...сетих се- някаква марка нафталин от миналото...
Мишо

2020.08.07 | 12:35

1
СДС са се сдушили с Боко и искат парчета от ЕС баница. Искат да пълнят чекмеджета. Искат да са в далаверите.

Добави коментар

Водещи новини