Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването

  • 05 август 2020 12:18

  • 446
  • 1
Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на  Министерството на здравеопазването
© Pixabay

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер на 10 526 600 лв. за увеличаване възнагражденията на персонала на администрации към министъра на здравеопазването, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от CO VID-19, включително за служители на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол „на терен“, с пряк контакт с други лица.

С друго правителствено постановление по бюджета на ведомството се одобряват допълнителни 9 600 000 лв. Средствата ще бъдат предоставени на държавни и общински болници, на болници с държавно и/или общинско участие в капитала за поддържане готовността на структури по инфекциозни болести за оказване на медицинска помощ при епидемично разпространение на заразни болести.

При необходимост средства ще бъдат предоставяни и на други лечебни заведения - за структури по инфекциозни болести, за извършване на медицинска дейност за периода на обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

С постановлението лечебните заведения ще получат увеличение на субсидията за извършените дейности, за да са в състояние да осигурят равнопоставен достъп до медицинска помощ.

Последвайте канала на

Novini.bg
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пачо

2020.08.06 | 00:29

1
СПЕШНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ВЛИЗАТ ЛИ В ТЕЗИ 30%

Добави коментар

Водещи новини